CEO i Hatch, Dr. Carsten Krome mener Bergen er ledende innen havnæring i Nord-Europa.
CEO i Hatch, Dr. Carsten Krome mener Bergen er ledende innen havnæring i Nord-Europa.

Unikt for Bergen

12.06.2018

Hatch er verdens første aksellerator innen akvakultur og har valgt nettopp Bergen som plattform for å samle bedrifter med globalt potensiale. 

Lokalisert «midt i smørøyet» på Marineholmen jobber det et solid antall bedrifter 24-7. Målet er å bygge et relevant nettverk, underleverandører og investorvilje rundt relativt unge selskaper innen akvakultur på kortest mulig tid. Bedriftene som er her nå kom i april, og i løpet av en tremåneders-periode skal de være utrustet for å virkelig nå ut i det globale markedet. 
 
- Vi er heldige, her i Bergen trenger du ikke forklare noen hva akvakultur er. Alle kan det til fingerspissene, forteller grunnlegger og direktør Emmanuelle Bourgois i selskapet Verifik8 som egentlig er lokalisert i Thailand. - Vi kom inn i nettverket via Fish 2.0 og bestemte oss for å dra til Bergen like etter. 
 
Direktøren i Hatch, Dr. Carsten Krome fra Tyskland sier de snuste lenge rundt før Norge og Bergen dukket opp på kartet. 
 
- Norge er litt isolert, og havnæringen går såpass bra her, at først trodde vi det ikke var behov for investeringer. Mange sa det kunne være vanskelig å gjøre forretning i Norge, men jeg kan ikke bekrefte det. Alle vi har samhandlet med, fra lokale underleverandører til NTO, Kagge og en rekke andre har vært unike samarbeidspartnere for oss. Bergen er ledende i Nord-Europa og mye mer avansert og industrialisert innen akvakultur enn for eksempel Kina. Bergen i seg selv er langt mer avansert enn en hvilken som helst tilsvarende by i Tyskland, forteller Krome. 
 
- Målet vårt er å få noen av disse bedriftene til å bli globale suksesser. Vi samles her på Marineholmen og det fungerer optimalt.