Her i Statoils gamle lokaler planlegger International School of Bergen (ISB) innflytting. Rektor June Murison, leder i Bergen Næringsråds internasjonale ressursgruppe Peggy Krantz-Underland fra Statoil, styreleder Ekaterina Mohn og byrådsleder Harald Schjelderup (Ap)
Her i Statoils gamle lokaler planlegger International School of Bergen (ISB) innflytting. Rektor June Murison, leder i Bergen Næringsråds internasjonale ressursgruppe Peggy Krantz-Underland fra Statoil, styreleder Ekaterina Mohn og byrådsleder Harald Schjelderup (Ap)

Avklaring for Bergen internasjonale skole

03.05.2018

Fremtiden har lenge vært uavklart for International School of Bergen (ISB). Men nå vil skolen inngå en avtale med Bergen kommune om å flytte inn i Statoils gamle bygg på Sandsli.   

– Dette er helt fantastisk. Vi har jobbet lenge for å finne nye lokaler, sier rektor ved ISB June Murison.

I dag holder skolen til på Slettebakken skole, med den tilhø­rende barnehagen tvers over veien. På grunn av akutt plassmangel på Slettebakken skole, har det lenge vært kjent at ISB må flytte ut i 2019. 

Skoleledelsen har hatt god dialog med kommunen og næringslivet for å komme frem til en løsning. Saken må først vedtas i bystyret 30. mai.

Viktig for næringslivet
- En god internasjonal skole er en viktig del av helheltig rekrutteringspakke når vårt internasjonanlt rettede næringsliv skal rekruttere kompetent, utenlandsk arbeidskraft, sier Johannes Magnus, næringspolitisk rådgiver i Bergen Næringsråd.

Peggy Krantz-­Underland leder den internasjonale ressursgruppen i Bergen Næringsråd. Hun er også svært fornøyd med skolens flytteplaner.

– For næringslivet er det veldig viktig å ha en god skole som internasjonale familier kan benytte seg av. Statoil, som ligger rett i nærheten, har for eksempel ansatte fra 33 ulike nasjonaliteter. Det vil være en stor ressurs å få en slik skole plassert her, mener hun.