Internasjonalt karrieretorg fyller ti år

05.04.2018

Siden oppstarten i 2009 har flere tusen innvandrere med høyere utdanning blitt koblet med arbeidsgivere i regionen på Internasjonalt karrieretorg, og flere har fått jobb. Etter et par år med mindre behov for ansettelser var det gledelig at flere bedrifter igjen signaliserte behov for å ansette. Allerede samme kveld kunne flere bedrifter meddele at kandidater var blitt kalt inn på intervju.

- Opprinnelig var karrieretorget bare en "speed-dating" for innvandrere med høyere utdanning. Det viste seg å være en stor suksess og siden har vi utvidet torget til å være kurs om norsk arbeidsliv, bedrifter på stand og individuell veiledning med næringslivs ledere og rådgivere, sa Marit Warncke under åpning av torget.

Nærmere 350 deltagere fra over 60 ulike nasjoner var tilstede på Internasjonalt karrieretorg på Grand Hotel Terminus. Bedriftene fikk treffe høyt utdannede kandidater, halvparten av de påmeldte hadde master- eller doktorgrad, og representerte et mangfold av utdanningsbakgrunner fra medisin og juss til offentlig administrasjon, litteraturvitenskap, IT og kryptografi. 

Alle bildene fra arrangementet finner du her. En stor takk til årets hovedsponsorer: Bergen kommune, Nav Hordaland, Hordaland fylkeskommune og Disruptive Technologies.

 

 

Følgende bedrifter var tilstede:

Adecco
Bergen Kommune
Bergen Nasjonale Opera
Bergen Næringsråd & Trainee Vest
Centric IT Professionals AS
Clariant Oil Services
Disruptive Technologies
DNB
DOF
Ellis Culture
Etablerersenteret
Finance Innovation
First Hotel Marin
Folkeuniversitetet
Handelshøyskolen BI
Hordaland Fylkeskommune
Ingeniør Compagniet 
Innovasjon Norge
Keolis
Kirkens Bymisjon
Lerøy Seafood
LHL- klinikkene
M'Labs
NAV Markedstjenester Hordaland
Nes Global Talent Norway AS
NITO
North Sea Electronics AS
Norwegian Hull Club
Pwc
Radisson Blu
Randstad Bergen AS
Red Sea As
Røde Kors Bergen
Sammen Råd & Karriere
Scandic
Sparebanken Vest
Statoil ASA
Thon Hotel Rosenkrantz 
Universitetet i Bergen
Veidekke
Webstep

Iver N.  Belle-Ramos
Iver N. Belle-Ramos
Næringspolitisk rådgiver

chat_bubble_outline + 47 476 82 011