Ny søkerrekord for Trainee Vest

01.01.0001

Ny søkerrekord for Trainee Vest

Trainee Vest programmet satte ny rekord både i antall utlyste stillinger og søkertall for det kommende året. 914 søknader fordelt på 24 stillinger ble fasiten. På rekrutteringsdagen onsdag denne uken var stemningen på topp, ispedd en sunn dose nervøsitet. 


Det var mange spente og entusiastiske nyutdannede i gangene ved DNB Solheimsviken onsdag morgen da Trainee Vest gjennomførte sin store rekrutteringsdag. Etter en rekrutteringsprosess med Bønes Virik sitter 65 nyutdannede igjen som skal intervjues av bedriftene, som intervjuer inntil fem lovende kandidater hver.Administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke, snakket om hvorfor det er viktig å ha et godt traineeprogram i regionen. - Et viktig premiss for at regionen vår skal klare å vokse er å få, ivareta og videreutvikle de unge talentene. Derfor vil Bergen Næringsråd videreføre og løfte dette programmet, sa hun til tilhørerne. Videre minnet hun om at de som er tilstede på rekrutteringsdagen allerede har gjort en kjempejobb, og kommet gjennom flere nåløyer.


Traineene Jørund Barth Vedøy og Marthine Helvig fra det inneværende kullet kom også med gode tips til de nyutdannede. - På intervju må du vise et engasjement og en genuin interesse for jobben. Husk at du skal være en kollega. Det er avgjørende for å skille seg ut fra alle de andre høyt kvalifiserte søkerne. Når man kommer i jobb er det viktig å ikke være redd for å spørre om hjelp – vær nysgjerrig og utnytt posisjonen som trainee til å lære!


Even Førrisdal er en av de nyutdannede som har kommet gjennom nåløyet og var til intervju hos Norwegian Hull Club. Even har utdannet seg i Marin teknikk ved NTNU og fant stillingen med traineeprogrammet svært interessant og spennende. I følge Even er et godt traineeprogram vel så attraktivt som en fast jobb. Han trekker frem alle tilleggsmulighetene, utviklingsprogrammet og det tverrfaglige nettverket som spesielt interessant. – Bedriftene sender sine «top guns» og det ble en veldig god prosess og dialog på intervjuet. Bedriften bydde virkelig på seg selv, og var svært åpne i dialogen, sier Even.