Lederforum 2018 sparket i gang

01.01.0001

Lederforum 2018 sparket i gang

Det var et fullsatt auditorium som hørte Lars Petter Aase og Geir Knutsen snakke om Design Thinking.

Den første av totalt åtte Lederforumsamlinger gikk av stabelen på BI 16. januar. Temaet var innovasjon og Design Thinking.

Innovasjon = panikk
Høyskolelektor Geir Knutsen var første foreleser ut, og snakket om viktigheten av nytenking og kommunikasjon i næringslivet. Han sammenlignet innovasjonslysten i næringslivet i nedgangstider med panikk, og understreket at det å støtte seg på gammel teknologi fordi det føles tryggere var feil vei å gå. Han brukte i sitt foredrag blant annet Bygarasjen og Måseskjæret som eksempler.

Bedrifter har kortere levetid
Design Thinker Lars Petter Aase er tidligere BI-student, og er i dag daglig leder i Node Create AS. Han kunne fortelle at en gjennomsnittlig bedrift på 1960-tallet overlevde i ca. 33 år, og at det tallet i 2027 kom til å ligge rundt 14 år. Endrede forretningsmodeller og mangel på fleksibilitet er mye av grunnen til at bedrifter har kortere forventet levetid nå enn før.
-I dag er det umulig å forutse markedet fordi det er så mye som skjer underveis på grunn av kaos og utilregnelighet, sa Aase. 

Inspirere til endringer
-Formålet med disse samlingene er ikke bare nettverksbyggingen, men det er å så frø i folk som er opptatte av å skape endringer, og å stimulere til nytenking, sa foredragsholder Geir Knutsen. Han var veldig fornøyd med oppmøte på samlingen fra både gamle studenter og næringslivsfolk, og mente at det var tilnærmet oppmøterekord. Knutsen håpte på like mange mennesker i salen på neste Lederforum den 13. februar.

Har du lyst til å delta på en Lederforumsamling, kan man også melde seg på den enkelte samling. Invitasjon til denne sendes ut på mail til medlemmer ca 14 dager før samlingen. Er du ikke medlem, følg med her