Mulighetsbanken fortsetter i 2018

01.01.0001

Mulighetsbanken fortsetter i 2018


Flere hundre arbeidssøkende har vært innom Mulighetsbanken i 2017. – Tilbudet har helt klart fylt et behov. Derfor er vi glad for at Mulighetsbanken fortsetter i 2018 også, sier næringssjef Elin Sjødin Drange i Bergen kommune.

Mulighetsbanken er et tilbud for arbeidssøkende i Bergensregionen. Her møtes mennesker hver mandag for inspirasjon, motivasjon og for å bygge nettverk. Tilbudet består av aktiviteter som foredrag, workshops og ulike kurs. Mulighetsbanken er et samarbeid mellom Bergen kommune, Fellesforbundet, NAV, Hordaland fylkeskommune, NITO, NHO, LO, TEKNA og Bergen Næringsråd.

Populært
Siden åpningen 8. mai i år har tilbudet blitt mye brukt. Rundt 50 personer har møtt opp hver gang på de 23 samlingene som har vært arrangert.
- Vi er godt fornøyd med oppslutningen. Det viser at de arbeidssøkende har behov for å møtes, utveksle erfaringer og gi hverandre råd. Gjennom Mulighetsbanken får de utvidet nettverket sitt, og det er ofte helt avgjørende for å kunne få seg ny jobb, sier Sjødin Drange.
Trond Grønning er ansatt som ny prosjektmedarbeider for Mulighetsbanken. Han er utdannet dataingeniør, men har vært arbeidsledig i over ett år.
- Jeg er veldig glad for å ha fått denne jobbmuligheten. Selv om arbeidsledigheten har gått ned de siste månedene, er det fortsatt behov for Mulighetsbanken, sier Grønning.

Gratis frokostmøter
Bergen Næringsråd har i 2017 gitt deltakerne av Mulighetsbanken gratis tilgang til frokostmøtene våre, og over 30 mennesker har benyttet seg av denne muligheten.
- Vi heier på tiltak som kan bidra til at flere kommer i arbeid, og som ikke minst gjør at kompetansen blir værende i regionen. Møtearenaen vår er et viktig sted der kompetanse deles og mennesker utvider nettverket sitt. Derfor vil vi fortsette med tilbudet om gratis deltakelse på frokostmøtene i 2018 også, sier Stig Ryland i Bergen Næringsråd.