Servogear er årets Villsau

01.01.0001

Styreleder Rolf Haldorsen i Bømlo-selskapet Servogear tok imot prisen Villsauen. I bakgrunnen prosjektdirektør Lars Egil Vik. Foto: Eivind Senneset

Servogear mottok i helgen den internasjonale prisen Villsauen. Bømlo-selskapet produserer propell- og girsystemer som gir lavere CO2-utslipp og bedre energiutnyttelse.

– Servogear er et svært godt eksempel på gode ideer, mot, skaperkraft og innovasjon kan gjøres om til butikk i det internasjonale markedet. Vinneren tilhører også et av de mange sterke kompetanseklyngene som finnes langs kysten vår, sa næringsminister Monica Mæland da hun delte ut prisen under Bergen Næringsråds årsmiddag i helgen.

Den internasjonale prisen Villsauen er et samarbeid mellom Hordaland fylkeskommune og Bergen Næringsråd. Prisen, som ble delt ut for 15. gang, skal gi oppmerksomhet til innovative virksomheter som etablerer seg i utenlandske markeder på permanent basis. Blant tidligere vinnere er Lerøy Seafood, Framo Engineering, StormGeo og fjorårets Vimond Media Solutions.

Servogear ble startet i 1973. Gjennom flere tiår har eksportandelen økt jevnt og trutt, og den utgjør i dag mellom 70 og 80 prosent av omsetningen. All innovasjon, utvikling og produksjon foregår i Norge, samtidig som gode internasjonale partnerskap utvikles i Asia, USA og andre regioner.

Produktene er levert til hurtiggående offshorefartøy, ferger, arbeidsbåter og superyachter i mer enn 80 land. Servogear er også aktivt med i utviklingen av en «Urban Water Shuttle» - det vi gjerne kaller en blå bybane – som skal utføre hurtig passasjertrafikk med ren, fornybar energi og null utslipp.

Rolf Haldorsen, majoritetseier og styreleder i Servogear, tok stolt imot prisen og hyllesten fra mer enn 500 deltakere på årsmiddagen.

Årets jury har bestått av fylkesordfører Anne Gine Hestetun, Helge Høibraaten (Vimond Media Solutions), Nina Broch Mathisen (Innovasjon Norge), Olga Pushkash (Norges Handelshøyskole) og Marit Warncke (Bergen Næringsråd).