Marin- og medieklynger ble hipset

01.01.0001

HIPSET: Fra v. havforskningsdirektør Sissel Rogne, administrerende direktør Marit Warncke, rektor ved UiB, Dag Rune Olsen og daglig leder Anne Jacobsen i Media Region Bergen. Foto: Eivind Senneset

NCE Media og Bergens marine forskningsmiljø ble hipset under årsmiddagen til Bergen Næringsråd.

Når Bergen Næringsråd feirer sin stiftelsesdag, er det tradisjon at noen blir hipset. For alle ikke-innfødte bergensere: Å hipse betyr å løfte opp - og er i denne sammenheng gi noen en ekstra anerkjennelse.

Administrerende direktør Marit Warncke pekte i år på at Bergen har flere nærings- og kompetanseklynger enn noe annet sted i Norge.

– Det skyldes selvsagt svært kompetente bedrifter, utdannings- og forskningsmiljøer, men i høy grad også alle disse miljøenes evne til å løfte dette frem i felleskap sammen med våre politikere og organisasjoner, sa Warncke til de mer enn 500 deltakerne på helgens stiftelsesmiddag.

Hun trakk også frem Bergen Næringsråds rolle som aktiv fødselshjelper i utviklingen av disse klyngene.

Medieklyngen i Bergen har alt fått en fortjent NCE-status – National Center of Expertise. For få dager siden ble Media City Bergen offisielt åpnet, hvor BT, BA, TV2, NRK, UiB og en lang rekke gründerbedrifter nå er samlokalisert. Anne Jacobsen, leder i Media Region Bergen, tok imot heder og applaus, som fortalte at hipsingen var både velkommen og fortjent.

Media City Bergen er en realitet. Samtidig er arbeidet i full gang med å forene Bergens marine forsknings- og forvaltningsmiljøer. Tidligere i høst gjorde statsminister Erna Solberg det kjent at regjeringen går inn for en samlokalisering av Havforskningsinstituttet, NIFES og Fiskeridirektoratet.

– Vi heier på en samling av nær tusen marine forskere, et stort utdanningsmiljø, noen av verdens største sjømatselskap og små og store innovative miljøer, sa direktøren i Bergen Næringsråd.  

Dermed ble Bergens marine forskningsmiljø behørig hipset. Havforskningsdirektør Sissel Rogne og universitetsrektor Dag Rune Olsen tok imot velfortjent hyllest og heiarop.