Bergen Næringsråd styrker staben

01.01.0001

Bergen Næringsråd styrker staben

Vegard Kolnes (t.v) og Iver Neptali Belle-Ramos.

Iver og Vegard er Bergen Næringsråds nye traineer.

Bergen Næringsråd har ansatt Iver Belle-Ramos og Vegard Kolnes som traineer i vårt tranieeprogram Trainee Vest.

Les mer om Trainee Vest her

Iver er nyutdannet med en mastergrad i arbeids- og organisasjonspsykologi fra UiB og en grunnutdanning i ledelse fra Handelshøyskolen BI. Han har arbeidserfaring fra forsknings-, helse- og utdanningssektorene, og har de to siste årene vært tilknyttet forskningsgruppen for kulturelt mangfold i samfunn og arbeidsliv ved UiB.

I Bergen Næringsråd skal han jobbe som næringspolitisk rådgiver innen mangfold, inkludering og utdanning. Iver skal også ha ansvar for vårt program for expats i Bergensregionen (INN Club), og gjennomføring av Internasjonalt Karrieretorg.

- Det er veldig inspirerende å få så mye ansvar innenfor sentrale problemstillinger for arbeidslivet og samfunnet vårt. Jeg har jobbet målrettet igjennom studiene for å komme i en posisjon som dette, men at jeg samtidig får ta del i utviklingsprogrammet til Trainee Vest opplever jeg som en gavepakke av de sjeldne, sier Iver.

Vegard er utdannet statsviter med mastergrad fra Universitetet i Bergen, Institutt for Sammenlignende Politikk. Ved siden av studiene har Vegard arbeidserfaring som seminarleder i politisk økonomi og vitenskapelig assistent ved UiB og Chr. Michelsens Institutt.

Etter studiene jobbet Vegard med forskning på heltid ved CMI på prosjekter som omhandlet skatteunndragelse, skatteparadiser, korrupsjon, lobbyisme og petroleumssektoren i utviklingsland. Han jobber også som vitenskapelig koordinator ved UiB Videre masterprogrammet «Demokratibygging» hvor han også foreleser i korrupsjonsfaget og statistisk metode.

Vegard er ansatt som næringspolitisk rådgiver. Han skal jobbe med byutvikling og transport, samt bidra i vårt arbeid med olje & gass og marine næringer.

- Det å få jobbe i Bergen Næringsråd er på mange måter oppnåelse av drømmen man satte seg som ny student ved sammenlignende politikk. Jeg har jobbet hardt for å få de erfaringene som kreves for å bli vurdert til en slik stilling, og det er utrolig tilfredsstillende å sitte her nå, sier Vegard.

- Her får jeg brukt de kunnskapene jeg har opparbeidet meg gjennom utdanningen. jeg er blitt gitt en helt unik mulighet til å lære mye om samspillet mellom næringslivet og politikk. Det å i tillegg få følge Trainee Vest programmet, er "the cherry on top", sier Vegard.