Sier ja til havgigant i Bergen

01.01.0001

Det var brede smil å se i Nordnesparken denne søndagen.  Fra v. havforskningsdirektør Sissel Rogne, fiskeridirektør Liv Holmefjord, statsminister Erna Solberg og NIFES-direktør Gro-Ingunn Hemre. Foto: Erlend Lorentzen, Havforskningsinstituttet

Statsminister Erna Solberg hadde med seg fantastiske nyheter til Bergen denne helgen. Regjeringen går inn for å samlokalisere Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet.

– Vi har fått på vårt bord en sak om sammenslåing og samlokalisering. Det har vi sagt ja til. Forhåpentlig blir det et av verdens sterkeste forsknings- og forvaltningsmiljø for hav, sa Erna Solberg da hun søndag var hjemom i Bergen.

En samlokalisering vil bety svært mye for det verdensledende marine forsknings- og forvaltningsmiljøet i Bergen. I tillegg får dette positive ringvirkninger for den sterkt voksende sjømatnæringen i hele bergensregionen.

Lederen i Ressursgruppe Marin i Bergen Næringsråd var selvsagt til stede da nyheten søndag ble gjort kjent utenfor Havforskningsinstituttet på Nordnes. - Vi har jobbet mye for å få dette vedtaket på plass. Vi er veldig glade på vegne av hele den marine næringen i bergensregionen, sier Anders M. Gjendemsjø.

Nå starter prosessen med å finne en god lokalisering for den marine klyngen. -Bergen Næringsråd legger vekt på at det skal bygges raskt og tett i nærheten av Universitetet i Bergen. Det finnes gode alternativer, sier Anders M. Gjendemsjø.

 

Lenker:

https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/XyalW/Vil-samlokalisere-havforskerne

For BA-abonnenter:

https://www.ba.no/nyheter/politikk/bergen/bereder-grunnen-for-nytt-gigantisk-kunnskapssenter-i-bergen/s/5-8-642595

Espen  Børhaug
Espen Børhaug
Næringspolitisk rådgiver

chat_bubble_outline + 47 918 45 600