Stor stemning på rekrutteringsdagen

01.01.0001

Spenningen var til å ta og føle på da arbeidsgivere skulle møte sine utvalgte trainee-kandidater for første gang på Trainee Vest sin rekrutteringsdag mandag.

57 kandidater, 34 jenter og 23 gutter, kjemper om tilsammen 18 stillinger som traineer. Stillingene varierer fra økonomi og kommunikasjon, til innovasjon og digitalisering. Både arbeidsgivere og kandidater hadde store forventninger til dagen, og innen fredag blir det avgjort hvem som blir årets traineekull.

 

Kjersti Sagosen (23) er nettopp ferdig med dagens første intervju, og puster noe lettet ut. - De som intervjuet meg var veldig greie, og det ble mer en samtale enn et intervju. De fikk meg til å slappe av, og jeg gikk ut med et smil om munnen ivertfall. Om det betyr at jeg får jobben gjenstår å se, sier en fornøyd Kjersti. Hun er også en av de som er plukket ut til intervju av to arbeidsgivere. Nå venter en prat også med NAV etter en kort pause.

Sindre Lauvås Duesund (24) kommer ut fra sitt intervju med UiB og er fornøyd med egen innsats. – Det er spennende dette, det har vært mye nerver en stund nå, forteller Sindre. – Jeg synes samtalen gikk bra og følte jeg fikk vist de hvem jeg er. Uansett hvordan dette går, har det vært en god erfaring å ha med seg.  Jeg håper selvsagt jeg får jobben, for jeg har veldig lyst til å bli en del av trainee-nettverket. Faktisk ville jeg nok valgt en trainee-stilling fremfor en fast stilling, sier Sindre før han skal hjem og slappe av.  

 


Arnstein Flaskerud, strategidirektør og Trine Granerud, seniorrådgiver HR i Fjordkraft ønsker en kandidat innen innovasjon. -Vi søker folk med innovasjonsutdannelse, som er god på metode og verktøy og som kan utvikle businessmodeller. En som kan velge de rette ideene og iverksette tiltakene som trengs for å realisere dem. - Vi har hatt fire meget kvalifiserte, og forskjellige, kandiadater inne i dag, og er veldig fornøyd med dem. - Det er helt klart gjort et godt forarbeid, sier Flaskerud. - Nå gjenstår bare å velge den rette etter det siste intervjuet på torsdag, påpeker Granerud.