United Airlines med direkterute Bergen - Newark

03.06.2022

- Vi er svært glade for å ønske United Airlines velkommen til Bergen Lufthavn, sier lufthavndirektør Helge Eidsnes om United Airlines’ nye direkterute mellom Bergen og Newark.

United Airlines er eneste flyselskap som nå tilbyr en direkterute fra Bergen til USA, noe som vil bidra til å knytte Vestlandet sammen med verden, spesielt med tanke på det enorme rutenettet som tilbys videre fra Newark.

- Ruten er viktig for å styrke lufthavnens posisjon som internasjonal flyplass, og igjen knytte Vestlandet til Amerika, sier lufthavndirektøren. Eidsnes trekker også frem den nye rutens betydning for lokale bedrifter med virksomhet i USA:

- Næringslivet i regionen, og kanskje spesielt oljenæringen, er avhengig av gode direkteforbindelser for å drive og videreutvikle seg, sier han. Potensialet for turisme til Vestlandet fra USA er stort. Bergen og regionen med fjorder og fjell, er attraktive destinasjoner.

Stein Ove Rolland, direktør i Fjord Norge, forteller til Avinor at amerikanske turister er spesielt interesserte i Vestlandet og har alltid vært viktige for reiselivet i regionen:

- Amerikanske turister blir ofte i Norge i en lengre periode, og opplever masse mens de er her. Uniteds nye rute gjør det mye enklere for dem å komme raskt og direkte til fjordene. I tillegg vil ruten hjelpe til med å forlenge sommersesongen, noe som er viktig for alle aktørene i reiselivet på Vestlandet.

Se mer fra åpningen av ruten på Flesland her!