Det nye boutiquehotellet vil med sin arkitektur gjenskape fjelltopper og stjernehimmel.
Det nye boutiquehotellet vil med sin arkitektur gjenskape fjelltopper og stjernehimmel.

Ørjan Johannessen bygger boutiqehotell i Bekkjarvik

24.02.2022

Verdensmester og Bocuse d’or vinner Ørjan Johannessen - med sitt prisvinnende Team Johannessen - gjør et nytt kvantesprang med storsatsing i Bekkjarvik og utvider med nytt ‘highend’ boutiquehotell.

Det nye hotellet vil inneholde kulinariske konsepter med høye ambisjoner for videreutvikling, rekruttering og forskning, og bli en kvalitetstung lekegrind for «kokkene våre» - med utsikt 180 grader bl.a. mot Folgefonna.
Siggjo/ Bømlo og fjella Kongsen/ Austevoll og Ulriken/ Bergen er noe av det du vil sjå fra takterrassen på toppen av det spesielle uttrykket hotellet får med sin arkitektur som gjenskaper fjelltopper og stjernehimmel.

 

- Dette er en drøm jeg og familien har hatt lenge, og nå er tidspunktet riktig for å gå "all in" og satse videre, sier Ørjan Johannessen.


Gjennom flere år har familien modnet drømmen fra idè til plan, strategi og utviklingsfase. Så kom koronaen ut av intet og gav hele bransjen en kilevink. Men etter kort vurdering i familien ble de enda mer sikre på at tidspunktet for å satse, var det eneste riktige.

- Det har vi ikke angret på, forteller Ørjan Johannessen. Vi snudde oss lynraskt da første bølge med nedstengning våren 2020 var et faktum. Vi måtte tenke nytt, annerledes og kreativt - og hele Team Johannessen brettet opp armene nok en gang og fikk snudd situasjonen. Dette resulterte i ny omsetningsrekord sommer og høst i 2020. Tilsvarende ble pandemiåret 2021 sterkt, tross perioder med nedstegning. Året har vært preget av usikkerhet med den pågående pandemien, men med lave smittetall i kommunen, en nydelig vår, sommer og høst værmessig, med et yrende turistliv og aktivitet - greide vi i 2021 å toppe fjoråret, med hotellets beste sesong i familiens snart 40 års driftshistorie.

Bekkjarvik og Austevoll har som destinasjon opplevd vesentlig økt oppmerksomhet og interesse ved at stedet har hatt en gjennomgående oppgradering de siste 20-30 år. Samarbeidet med Inge og familien Halstensen har gått hånd i hanske, og vært et felles mål om å gjøre destinasjonen spekket med gode opplevelser og verdt en reise. Det har også medført at Bekkjarvik flere ganger er kåret til årets gjestehavn i Norge.

Da Ørjan Johannessen ble Bocuse d’or verdensmester i 2015 tok interessen helt av, og i høysesongene har Gjestgiveriet vært utsolgt. Derfor er den nye hotell satsingen avgjørende for å ta imot den økte etterspørselen.
Kvalitet, kompetanse og gode lokale råvarer er avgjørende i vårt produkt. - Da vi bestemte oss for å gå for denne storsatsingen var det viktig for oss å gjøre det sammen med lokale sterke og kompetente krefter. Vi hadde flere ‘friere’, og valget som medeier med 1/3 del i storsatsingen falt på Leif Trygve Nilsen som selv kan vise til imponerende meritter som Sunnhordalands innkvarterings konge i over 25 år, og som grunnlegger og hovedeier av Stord Innkvartering AS, forteller Johannessen.

Stord Innkvartering AS ble solgt tidligere i år til Svenske Adapteo og det vekket et nytt engasjement i Nilsen om å være med å skape noe nytt med særpreg i regionen. God kjemi med familien/Team Johannessen og felles interesse for innkvartering, det kulinariske samt gode viner gjorde valget enkelt. - Det er inspirerende å få med på laget en medeier som også brenner så sterkt for utvikling og samfunnsbygging, slik vi i familien gjør, meddeler Johannessen.

Hotellet er tegnet av den anerkjente arkitekten Ajas Mellbye - som har lang erfaring med, og har tegnet flere hotellverk, bl.a Quality Hotell 33, og som mottok kulturarvpris for unik renovasjon av hotellet, samt prisen ‘Award of Excellence in Architecture’ i 2017. Det nye hotellet i Bekkjarvik har en total byggekostnad på opp mot 125 mill kroner, og vil være en arkitektonisk perle når det står ferdig våren 2023. Hotellutvidelsen medfører at Team Johannessen totalt kan huse nærmere 200 overnattingsgjester og utvider dermed tilbudet radikalt på den idylliske kystperlen.
Interessen for prosjektet har vært stor, og det er en inspirasjon å ha fått med oss SpareBank 1 SR-bank som en langsiktig og profesjonell lagspiller i denne satsingen.

Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites er medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder, som er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Det kreves et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelser innen overnatting og gastronomi. Innen De Historiske danner det enkelte stedets egen unike historie en viktig ramme rundt de opplevelsene vi ønsker å skape for våre gjester.

Vi gleder oss til å ønske våre lokale, regionale og nasjonale kunder velkommen til vårt nye tilbud, samt å kunne ønske våre internasjonale kunder tilbake til nye kulinariske og flotte opplevelser i vakre Bekkjarvik.
Stedet som - uten tvil - er verdt en reise!


Pressemelding 24. februar

For ytterligere spørsmål/kontakt/ booking/, Team Johannessen/Bekkjarvik Gjestgiveri ved:
Ørjan Johannessen mob: 92218422 eller
Asta Johannessen mob: 93245075/ 55084240