Leder for Accelerate-programmet på Noroff: Erlend Koppen Skar.
Leder for Accelerate-programmet på Noroff: Erlend Koppen Skar.

Tilbyr digital kompetanseheving gjennom fleksible kurs

28.10.2021

Noroff vil på starten av nyåret levere kurs som skal øke den digitale kompetansen blant ansatte i næringslivet. 

Noroff – School of Technology and Digital Media, som til nyttår flytter inn i nye flotte lokaler på Møhlenpris i Bergen, har hatt en svært positiv utvikling de siste fem årene. Skolen teller 3800 studenter, en økning på 460 prosent siden 2015. 73 prosent av studentene studerer online, resten fordelt på de fire campusene i Bergen, Kristiansand, Oslo og Stavanger.

Nå satser Noroff, gjennom nyetableringen Noroff Accelerate, på fleksible kurs rettet mot mennesker i jobb.

- Den teknologiske utviklingen, som har skutt fart gjennom korona, gjør at behovet for digital kompetanse er enormt i næringslivet og i det offentlige. Det er et stort kompetansegap, og vi ønsker å bidra til å tette det gapet, sier Erlend Koppen Skar, leder i Noroff Accelerate.

- Accelerate er for mennesker som ønsker å styrke sin kompetanse for å få flere muligheter i arbeidslivet, men også for bedrifter som trenger å bygge digital kompetanse i bedriften. Det å sende ansatte på kurs kan være langt mer lønnsomt enn å rekruttere nye medarbeidere. Det å finne IT-utviklere, eller kompetanse innenfor IT-sikkerhet, er heller ikke lett i dagens marked, legger Skar til.

Accelerate tilbyr effektive kurs, eller bootcamps som det kalles, som kan tas ved siden av full jobb. Kursene leveres online, med tett oppfølging fra lærere, og med høy grad av fleksibilitet.

Målet er å levere den digitale kompetansen næringslivet har behov for, og nye kurs innenfor teknologi og digitale medier utvikles fortløpende.

- Digitaliseringen går hurtig og alle bransjer endrer seg i en rasende fart. Det betyr at vi alle må lære nye ting gjennom hele arbeidslivet. Og vi som utdanningsinstitusjon må tilby utdanning- og kompetansehevings-tilbud som er tilpasset folks hverdag, sier Koppen Skar.

 

Kommende kurs:

Frontend webutvikling med JavaScript – 11.januar (10 uker deltid)

Backend webutvikling med .Net - 11. Januar (10 uker deltid)

Nettverk og IT-sikkerhets bootcamp (CCNA1) - 11. Januar (10 uker deltid)

Backend webutvikling med Java – 18. April (10 uker deltid)

Programmering med Python – 18. April (10 uker deltid)

Mobile apputvikling med Ionic – 18. April (4 uker deltid)

 

Besøk Noroff.no/Accelerate for å lese mer om kursene