Vivi Aronsen er daglig leder i Berg-Hansen i Bergen
Vivi Aronsen er daglig leder i Berg-Hansen i Bergen

Berg-Hansen reisebyrå satser i Bergen

28.07.2021

På vei ut av korona-krisen, velger et av Norges største reisebyråer å styrke seg i Bergen. Når bransjen blir mer og mer global, blir også behovet for lokal ekspertise og service enda sterkere.

Berg-Hansen har de siste årene hatt en strategi om å forsterke seg lokalt over hele landet. Dette inkluderer også en ytterligere satsing på Vestlandet. Dette til tross for at konkurrentene går motsatt vei. Flere reisebyråkjeder har under pandemien valgt å trekke seg ut av Norge. Dermed legges også ofte kundesenter til utlandet.

Berg-Hansen kontoret i Bergen består av eksperter på reiserådgiving, Meeting & Events, samt kundeoppfølging fra et eget KAM og Salg team, med lang erfaring og inngående kjennskap til det lokale markedet.
– Vi merker at kundene vil ha personlig service og lokal tilstedeværelse til tross for at bransjen blir mer og mer global. Dette har forsterket seg under pandemien, hvor de som reiser er opptatt av å ha noen å snakke med som forstår deres behov og kan gi en trygghet i en stadig mer uforutsigbar hverdag. Den tryggheten vi representerer for de reisende, opplever vi blir viktigere og viktigere fremover, forteller daglig leder i Berg-Hansen Bergen, Vivi Aronsen.


Satser ytterligere på offshore- og marinemarkedet
I Bergen er det spesielt offshore- og marinemarkedet som er stor og viktig for bransjen. For noen år siden kjøpte Berg-Hansen Holberg reisebyrå, som var en spesialist innenfor dette området. Dette har gitt Berg-Hansen tilgang til enda mer ekspertise, og de siste årene har reisebyrået satset tungt innenfor dette markedet sammen med flere andre kontorer i Berg-Hansen-kjeden som ligger langs kysten. Marinereiser er et fagområde som krever spesialkompetanse innenfor reisebestilling, og er en ekspertise Berg-Hansen har bygget opp gjennom de siste 30 årene. Som en konsekvens av dette har reisebyrået utviklet egne digitale verktøy som er spesialtilpasset denne industrien.

– På vårt kontor i Bergen sitter flere av disse ekspertene og hjelper sjømenn og oljearbeidere, slik at mannskapsskiftene går smidig og sømløst. At vi nå i enda større grad kan være til stede på lokale møteplasser og snakke med folk i oljebransjen gir oss en unik innsikt i reisebehovene i et spennende marked. Et marked som også er i kontinuerlig utvikling. Av erfaring vet vi at dette også fører til innovasjon og utvikling av enda bedre tjenester og produkter tilpasset denne kundegruppen, sier Aronsen som gleder seg til å fortsette denne utviklingen med kunder i Bergensområdet.