STØRST I BYEN: Jorunn Moltu Jacobsens i Dalheim Rasmussen og Olav Pedersen i Harris vil lede landets største advokatfirma utenfor Oslo fra neste år. FOTO: HARRIS
STØRST I BYEN: Jorunn Moltu Jacobsens i Dalheim Rasmussen og Olav Pedersen i Harris vil lede landets største advokatfirma utenfor Oslo fra neste år. FOTO: HARRIS

Harris slår seg sammen med konkurrent

03.06.2021
Harris og Dalheim Rasmussen slår seg sammen og blir landets største advokatfirma utenfor Oslo.

Det er ikke hver dag at to av Bergens advokatfirmaer finner sammen. Sist det skjedde var for tre år siden da nyvinningen WKS Stiegler så dagens lys. Nå er det Harris og Dalheim Rasmussen som har funnet tonen.

Bergens største
Det nye selskapet vil befeste posisjonen som landets største advokatfirma utenfor hovedstaden. Harris, som fyller 100 år i 2024, har lenge vært byens største, mens 30 år gamle Dalheim Rasmussen regnes som Bergens sjette største målt etter omsetning. Når de to slår seg sammen fra 1. januar neste år, vil omsetningen ligge på mellom 140 og 150 millioner kroner i 2022.

Styrker kompetansen
Harris, som er en av Bergen Næringsråds hovedsamarbeidspartnere, har lenge ønsket å styrke seg innen fagområdet konkurs- og bobehandling. Dette vil de lykkes med nå.
– Dalheim Rasmussen har et større miljø enn oss innenfor konkurs- og bobehandling, sier daglig leder Olav Pedersen i Harris og legger til at sammenslåingen også vil styrke advokatfirmaet innenfor blant annet arbeidsrett, entrepriserett og generell forretningsjus.

Størrelse er viktig
Harris er i dag et fullservice advokatkontor med spisskompetanse mot de fleste bransjer.
– Vi skal ta opp en intern partner fra nyttår, slik at vi etter sammenslåingen blir 21 partnere og et sted mellom 70 og 75 hoder i Harris, sier Pedersen. Han mener at størrelse er viktig for å kunne ha sterke faglige miljøer og tiltrekke seg kompetanse. I tillegg utvikles teknologi og måter å organisere arbeidet på i advokatbransjen raskt.
– Det kreves ressurser for å henge med i det kappløpet, sier Pedersen.

Les mer om Harris Advokatfirma her