Lufthansa med direkterute Bergen - Frankfurt

22.03.2021

Lufthansa starter opp igjen direkteruten mellom Bergen og Frankfurt. Ruten starter opp 21. mai med tre ukentlige flyvninger.

Næringslivet på Vestlandet har i lengre tid ønsket flyruten til/fra Frankfurt tilbake, så derfor er det ekstra gledelig at Lufthansa nå kommer tilbake til Bergen. Foreløpig med flyvninger onsdag, fredag og søndag. 
I en undersøkelse fra 2017 gjort blant medlemmene i Bergen Næringsråd stilte man spørsmål om hvilke ruter de hadde mest behov for ut fra Bergen. Hele 48% svarte at de ønsket seg en direkterute mellom Frankfurt og Bergen. 

- Dette var gode nyheter fra Avinor og Lufthansa. Dette er den ruten våre medlemmer har etterspurt mest i den perioden ruten ikke har eksistert. Frankfurt er en perfekt HUB med ruter videre til hele verden, sier næringspolitisk sjef i Bergen Næringsråd, Atle Kvamme. 

- Vi ønsker Lufthansa velkommen tilbake og vi vil gjøre alt vi kan for at ruten skal bli godt kjent. Nå får vi tre ukentlige flyvninger i starten. Vi vet at næringslivet har behov for å få realisert denne ruten som en helårsrute, men vi ser ofte at ruter starter opp med denne frekvensen for deretter å øke dersom ruten blir godt brukt, sier Aina Tysse, sjef for forretningsutvikling ved Bergen Lufthavn, Flesland.

Vestlendinger har lange tradisjoner for å reise til Tyskland, og med den nye flyruten kommer man til Frankfurt på to timer. Fra Frankfurt får man også tilgang til et enormt rutenett for videre reise ut i verden.
- Vi tror også at ruten vil bli populær fra Frankfurt, og at tyskerne vil reise til Bergen både i jobb- og fritidsammenheng, sier Tysse. 


Lufthansa Group:

  • During Summer 2021, Lufthansa Group Airlines are expanding its reach globally. In Norway in addition to Oslo and Tromsø, Bergen will be flown again by Lufthansa from May 21st 2021 onwards three times a week to Frankfurt. This complement Swiss Summer operations between Bergen and Zurich.

  • Both Bergen-Frankfurt and Bergen-Zurich, smoothly connects traveler from Bergen to both Lufthansa and Swiss network within Europe, North-America, South-America, Africa and Asia.

  • Lufthansa Group operations from Bergen provides Worldwide connectivity for the local industry and leisure travelers through 2 established and efficient hubs: Frankfurt and Zurich.