Teatervandring: Fra byllepest til kovidtest!

22.03.2021

Bymuseet inviterer byens befolkning til en historisk teatervandring om byens møte med svartedauden og andre grusomme sykdommer.

Hvordan var det egentlig å møte svartedauden i 1349? Hvorfor gikk man barbent i kirkene på 1400 tallet? Og hva var grunnen til at barn fikk portvin som medisin mot koleraen i 1848? Disse og mange flere spørsmål får du svar på i bymuseets nye teatervandring «Fra byllepest til kovidtest»

Denne våren inviterer vi publikum med på en reise gjennom byens møte med smittsom sykdom. Gjennom et tyvetalls karakterer og roller møtes tradisjonell byvandring og teater. Her er både historiske tidsvitner og fortellinger om hvordan byen har møtt og bekjempet smittsom sykdom gjennom tidene.

Vandringen begynner ved Bryggens Museum og ender ved Lepramuseet St. Jørgens Hospital, og varer i halvannen time.

Kjøp billetter her