SAMARBEID: Frydenbø Industri og Equinor har siden 2016 samarbeidet om å gjennomføre inspeksjoner av livbåter. Nå styrkes samarbeidet ytterligere.
SAMARBEID: Frydenbø Industri og Equinor har siden 2016 samarbeidet om å gjennomføre inspeksjoner av livbåter. Nå styrkes samarbeidet ytterligere.

Avtale med internasjonalt potensiale

18.01.2021

Frydenbø Industri skal levere livbåtmotorer og servicetjenester til Equinor fram til 2024. Avtalen er verdt ca. 50 millioner kroner.

Bedriften på Hanøytangen utenfor Bergen har spesialisert seg på livbåtmotorer, og nylig lanserte de et patentert motorbremsesystem. Avtalen med Equinor er Frydenbø Industris første store leveranse av det nye bremsesystemet.

Systemet er utviklet og testet i tett samarbeid med Equinor, og administrerende direktør Per Jarle Røyrvik tror produktet har et stort internasjonalt potensiale.

– Vi tror at det grønne skiftet vil skyte ytterligere fart i årene som kommer, og er trygge på at økt fokus på miljøvennlige leveranser i kombinasjon med moderne vedlikeholdssystemer vil gi lønnsomhet over tid, sier Røyrvik til Finansavisen.

Frydenbø Industri er en del av det familieeide konsernet Frydenbø Group. Industridelen har 162 faste medarbeidere og står for cirka 400 millioner kroner av konsernets totalomsetning. Siden 2016 har Frydenbø Industrier i samarbeid med Equinor gjennomført inspeksjon av livbåter på offshoreinstallasjoner. Equinor har over 170 operative livbåter bare på norsk sokkel.