ÅRETS BIL: Polestar 2 ble nylig kåret til Årets Bil i Norge. Nå åpner Polestar et opplevelsessenter midt i sentrum av Bergen. Her viser Space Manager Kjetil Langsæter fram den nye modellen av Polestar 1, bilen som startet eventyret for to år siden.
ÅRETS BIL: Polestar 2 ble nylig kåret til Årets Bil i Norge. Nå åpner Polestar et opplevelsessenter midt i sentrum av Bergen. Her viser Space Manager Kjetil Langsæter fram den nye modellen av Polestar 1, bilen som startet eventyret for to år siden.

Vil lokke flere til sentrum

17.12.2020

Elbil-merket Polestar har åpnet et eget opplevelsessenter – midt i Bergen sentrum. I tillegg til å vise fram biler, vil Polestar Space fungere som et lite museum. De nye lokalene skal også brukes til ulike events.

Ingen andre i verden er mer glad i elbiler enn bergensere. En av fem biler kjører på strøm.

- Bergen er moden for en ny æra for bil og bilkjøp. Vårt mål er å bringe liv i sentrum og inspirere alle som besøker oss, sier Space Manager Kjetil Langsæter.

Samarbeider med Frydenbø

Midt i bybildet, et lite steinkast unna Tinghuset, ligger Polestar sitt nye Space. Det helelektriske bilmerket har som mål å åpne hele 50 Space globalt i løpet av 2020, og med åpningen i Bergen, har Norge fått hele fire Polestar Space. Frydenbø Bil er Polestars lokale partner. De vil være ansvarlige for utlevering av og service på bilene, i tillegg til å drive det nye opplevelsessenteret.
- Vi synes Polestar representerer noe nytt og spennende som vi gjerne vil være en del av. Dette er ny, miljømessig tenkning, og moderne teknologi forankret i en solid historie, sier Erik Diesen, konserndirektør i Frydenbø Bil.

Ny måte å handle bil på

Med etableringen midt i sentrum lanserer også Polestar et helt nytt retail-konsept. Her får de besøkende hjelp av produktspesialister og ikke selgere. Dette skal fjerne presset i kjøpsprosessen. Opplevelsen skal være det viktigste. Selve kjøpet gjøres digitalt når det passer for kunden.
- I tillegg til å komme tett på bilene, vil senteret fungere som et lite museum. Her har vi stilt ut ulike deler som er brukt i bilene som nysgjerrige besøkende kan studere i ro og fred, sier Langsæter.

Elbil-entusiast

Den nye sjefen for Polestar Space i Bergen kommer fra Frydenbø Bil og har lang fartstid fra bilindustrien.
- Jeg er lidenskapelig opptatt av elbil, og gleder meg stort til at enda flere bergensere skal få oppleve fremtiden av elektrisk mobilitet. Space være et samlingspunkt for de som er interessert i design, innovasjon og bærekraft. Når omstendighetene tillater det, ønsker vi også å invitere til en rekke sammenkomster i lokalet vårt, sier Langsæter.