REALISTISK: Opplæringen hos ResQ foregår under svært realistiske forhold. Terje Reinan gleder seg til å flytte inn i nye og langt større lokaler på Espehaugen på nyåret.
REALISTISK: Opplæringen hos ResQ foregår under svært realistiske forhold. Terje Reinan gleder seg til å flytte inn i nye og langt større lokaler på Espehaugen på nyåret.

ResQ på flyttefot

10.12.2020

- Vi har 6500 innom dørene på kurs hvert år. Nå flytter vi inn i nye lokaler og ansetter i disse dager nye, dyktige instruktører, fortelle Terje Reinan, senterleder for ResQ i Bergen.

Det er stor aktivitet hos ResQ disse ukene. Kursvirksomheten går som normalt. Noen deltar på brannvernøvelser, andre øver på å forlate et havarert helikopter under vann. Alt sammen skjer under realistiske forhold, og fra årsskiftet blir fasilitetene enda bedre. Da flytter kurs- og kompetanseleverandøren inn i nye, tidsriktige lokaler på Espehaugen 25, like sør for flyplassen.
- Det er en veldig praktisk beliggenhet, siden vi har kunder som kommer fra hele landet, sier Reinan. Med flyttingen til Espehaugen vil selskapet doble sin kurskapasitet. 

ResQ ble etablert i 2001, men historien går tilbake til stiftingen av Statens Havarivernskole i 1973. Det skjedde etter at tre store skipsulykker inntraff i 1969. Siden den gangen har svært mange vært på kurs og opplæring. Senteret i Bergen åpnet i 2009.  Med sikkerhetssentre også i Haugesund, Stavanger, Grimstad og Kristiansund, er ResQ en nasjonal leverandør av sikkerhets- og beredskapsopplæring.

- Vi har kunder fra olje- og gassindustrien, både riggselskaper og oljeserviceselskaper. Vi har også kunder fra shipping, landbasert industri, Forsvaret og fra andre offentlige etater, forteller lederen for ResQ i Bergen. 

Aktiviteten er økende, og de 45 ansatte i Bergen har mye å gjøre. - ResQ ønsker å forsterke vår posisjon som en ledende aktør innen sikkerhets- og beredskapsopplæring i Norge, sier Terje Reinan.