LYTTELOS: Annabel Guaita ønsker å komme i kontakt med pilot-bedrifter som kan teste hennes nye workshop. Foto: Irene Mjelde/Etablerersenteret
LYTTELOS: Annabel Guaita ønsker å komme i kontakt med pilot-bedrifter som kan teste hennes nye workshop. Foto: Irene Mjelde/Etablerersenteret

Slik kan musikk gjøre deg til en bedre kollega

05.11.2020

Annabel Guaita bruker musikk til å lære oss til å bli flinkere til å lytte og forstå. – Å være en god lytter krever at vi er til stede og er nysgjerrige. Dette er viktig når vi hører på musikk, men også i dialog med andre mennesker.

Det er to år siden Annabel tok steget fullt ut og startet sin egen bedrift. Lyttelos tilbyr inspirasjonsforedrag om klassisk musikk. Mens Annebel sitter ved klaveret og loser publikum gjennom ulike musikkverk, blir tilhørerne utfordret. Hva skjer med oss når vi lytter? Og hvorfor kan musikk treffe oss midt i hjertet?

Livlig oppvekst
Annabel vokste opp i en norsk/spansk familie. Som barn tenkte hun ofte på hvordan den livlige storfamilien kommuniserte på.
– Jeg merket meg ofte samtalene som foregikk når alle var samlet rundt middagsbordet. Alle snakket i munnen på hverandre. Å avbryte andre, og også gjerne forandre tema midt i en uttalelse, var ikke uvanlig. Dette har nok påvirket meg til å bli ekstra nysgjerrig på hva som er ingrediensene i en god dialog, sier hun til Etablerersenterets nettside.

Føle og reflektere mer
Hun er klassisk utdannet pianist med kunstnerisk doktorgrad, og har bak seg tjue år med konsertvirksomhet i inn- og utland. I dag er hun mye brukt som foredragsholder, konsertintrodusør og samtaleleder for orkestre og festivaler. I september 2018 startet hun Lyttelos. Målet er at publikum skal både føle og reflektere mer når de lytter til musikk.

50 000 i stipend
Tidligere i år deltok hun på kurs hos Etablerersenteret.
– Det fikk meg til å tenke «ut av boksen».  Etter etablererkurset søkte hun om og fikk økonomisk støtte fra Vestland Fylkeskommunes Etablererfond.
– Stipendet på 50 000 kroner brukte jeg til å få hjelp med å spisse budskapet mitt, lage strategiplan og utvikle merkevaren.

Skreddersydd for bedrifter
Lyttelos har begynt å bli et kjent begrep på Vestlandet, og Annabel jobber nå mot konferanse- og bedriftsmarkedet.
– Jeg har utviklet et foredrag som er skreddersydd for bedrifter og som skal lanseres i 2021. Nå er jeg på jakt etter noen bedrifter som kan tenke seg å være en pilot-bedrift og prøvekjøre workshopen.

Er du interessert i å teste ut Lyttelos, ta en kikk her