Tidligere traineer i Fjordkraft, Marius Øxenberg og Rebekka Davidsen. Rebekka jobber nå i Atea som digital forretningsanalytiker
Tidligere traineer i Fjordkraft, Marius Øxenberg og Rebekka Davidsen. Rebekka jobber nå i Atea som digital forretningsanalytiker

Kapret drømmejobben som trainee

02.10.2020

Marius Øxenbjerg (30) danket ut 81 andre søkere og fikk trainee-stilling i Fjordkraft i 2017. Ett år senere fikk han fast jobb som forretningsutvikler hos strøm- og mobilleverandøren.

- For meg var dette full klaff. Trainee-stillingen i Fjordkraft var skreddersydd for min bakgrunn, sier Øxenbjerg.

30-åringen har en bachelor i økonomi og administrasjon, samt en master i innovasjon og ledelse fra Høgskulen på Vestlandet. Sistnevnte holdt han fremdeles på med da han søkte seg til Fjordkraft i mars 2017. Etter intervjurunder i mai, fikk han tilbud om stillingen.

- Det husker jeg var helt fantastisk. Da kunne jeg gå inn i sommeren og vite at jeg hadde en jobb å gå til i august, sier Øxenbjerg.

«Flying start»

Da han startet i Fjordkraft hadde han fullført masteren og fremtiden så lys ut. I juli ble han kalt inn til et forberedende møte.

- Sånn fikk jeg en tidlig avklaring på hva som var forventningene til meg, og jeg fikk vite hva jeg skulle jobbe med – innovasjon. Det møtet var veldig nyttig, for da fikk jeg forberedt meg godt og jeg fikk en «flying start», sier han, og legger til:
- Jeg fikk en veldig god mottakelse i Fjordkraft. Jeg ble introdusert for alle avdelinger og gikk gjennom et internt opplæringsprogram de første ukene for å bli kjent med strømbransjen. Læringskurven var bratt.
Fjordkraft tok også inn en annen trainee samtidig med Øxenbjerg, bare i en annen avdeling.
- Det var veldig fint å være to i samme situasjon. Da hadde vi hverandre å sparre med og prate om ting med. Gjennom trainee-perioden fikk jeg gradvis mer og mer ansvar i avdelingen. Det fortsatte også etter ansettelse og gjorde at overgangen fra trainee til ansatt ikke var så merkbar.

Godt konsept

I dag er Øxenbjerg fast ansatt som forretningsutvikler i Fjordkraft, som foruten å være en strømleverandør også leverer mobiltjenester og en rekke andre tjenester og produkter til lavutslippssamfunnet. Solceller og hjemmeladere for elbil er bare noen eksempler. Øxenbjerg har fått mye av ansvaret for utvikling av innhold i Fjordkraft-appen, som på kort tid har fått langt over 100.000 brukere.

- Veldig spennende å jobbe med, sier han, og fremhever flere av fordelene ved å være trainee:
- På denne måten får nyutdannede mulighet til å gå inn i ulike lederstillinger uten den harde konkurransen med mer erfarne søkere. Samtidig får man tilbud om kurs og utdanning underveis, og ikke minst et faglig og sosialt samhold i nettverk med andre i trainee-programmet. Konseptet er bra, og jeg tror det fungerer fint for både arbeidsgiver og oss som er trainee-er, sier Øxenbjerg.
Han får støtte fra sin nåværende leder Arnstein Flaskerud, strategidirektør i Fjordkraft.
- Opplegget fungerer veldig bra, og det har helt klart vært med på å styrke innovasjonsmaskineriet vårt. Marius har levert godt i forhold til forventningene, og vi har fått tilført bra kompetanse på innovasjon og metodeverk. Han er veldig flink som pådriver, skryter Flaskerud.

Ta ansvar som trainee

Fjordkraft har så langt kun hatt to trainee-stillinger, men senior HR-rådgiver Trine Granerud sier det fort kan komme flere.

- Vi har god erfaring med konseptet, og det er en spennende prosess. I fjor hadde vi det for travelt til å kunne ta imot noen, men vi har meldt interesse for å ta imot flere fra neste år, opplyser hun.
Øxenbjerg er ikke i tvil: Han anbefaler andre nyutdannede til å benytte seg av ordningen.
- Det var nyttig å kunne kombinere jobb med trainee-samlinger der vi fikk faglig påfyll og hvor vi som trainee-er kunne dele erfaringer med hverandre.
Han har også noen gode råd til andre som vurderer å søke på trainee-stillinger:
- Trainee-perioden er en mulighet til å finne ut om det er en god match mellom deg som trainee og arbeidsgiver. Jeg vil derfor råde nye traineer til å oppsøke ansvar i selskapet de jobber i. Dette kan for eksempel være en rolle som prosjektleder. Da får du et helt annet eierskap til jobben du gjør, og man finner raskere ut om dette er et sted man ønsker å jobbe etter trainee-perioden.