MERKEDAG: Leder for felles driftsstøtte i Equinor, Cecilie Rønning, sendte avgårde verdens første drone med fraktoppdrag til en oljeplattform. Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor ASA.
MERKEDAG: Leder for felles driftsstøtte i Equinor, Cecilie Rønning, sendte avgårde verdens første drone med fraktoppdrag til en oljeplattform. Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor ASA.

Verdens første dronefrakt til en plattform

29.08.2020
Denne uken ble verdens aller første dronefrakt til en plattform gjennomført. Dronen fløy fra CCB-basen på Mongstad til Troll A-plattformen. Ombord hadde den en 3D-printet del til livbåtsystemet på plattformen.

Flyturen var 80 kilometer lang, og dronen brukte cirka èn time på turen i 5000 fots høyde. Selve dronen er fire meter lang, er godt over 100 kilo tung, og toppfarten er 150 km/t.

En pådriver

– Utviklingen går fort, og vi ser et stort potensial innenfor droneteknologi. Den kan transformere måten vi opererer på, både under og over havoverflaten. Equinor skal være en pådriver for å ta i bruk ny teknologi på norsk sokkel, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for norsk sokkel i Equinor.
– Droner vil kunne styrke sikkerheten, øke produksjonseffektiviteten og bidra til lavere CO2-utslipp fra norsk olje og gass. Droner vil også spille en rolle når vi skal forme nye energiløsninger på norsk sokkel, fortsetter Nylund.

Les mer på Equinor sine nettsider

Object reference not set to an instance of an object.