Frydenbø Marina på Damsgård
Frydenbø Marina på Damsgård

Frydenbø Eiendom satser på Damsgård

03.07.2020

Nybygget Kilen på 10 000 kvm reiser seg i disse dager på Damsgård og vil stå klart for innflytning i 2021. Nabobygget i Damsgårdsveien 131 på 12 000 kvm fremstår også oppgradert, med ny fasade i moderne materialer.

Dette er bare en del av utviklingen Frydenbø Eiendom står for i næringsklyngen «Frydenbø Marina» sentrumsnært på Damsgård, Laksevåg. Med investeringen som nå har blitt gjort i Damsgårdsveien 131, har området fått et visuelt løft. Samlet har Frydenbø Eiendom 60 000 kvm næringseiendom på Damsgård. På nabotomten bygges også nybygget «Kilen» på 10 000 kvm og Frydenbøs hovedkontor ligger i prisbelønnede Damsgårdsveien 135.

-Vi har en målsetning om å bidra til transformasjonen i området og jobber med følgende visjon: Damsgård – en trivelig plass å bo, jobbe og leve! Investering i flott ny fasade er ett av mange tiltak på veien, men det er klart at det er gøy når kundene ser de opplagte endringene, forteller markedssjefen i Frydenbø Eiendom, André Feste.

BOV AS har vært totalentreprenør for prosjektet som startet i februar 2019 og ble ferdigstilt i april 2020. ARTEC AS har levert arkitektur og prosjektbistand i prosessen. De nye fasadeplatene er laget av miljøvennlig kompositt materiale. Fasaden er selvrensende og krever minimalt med rengjøring.

- Den nye fasaden myker opp uttrykket til bygget og har godt samspill med nabobygg og planlagte bygg, sier Per Reigstad, daglig leder i Artec AS. Det er solide innslag av treimitasjon som reflekterer de unike karakteristikkene som tone, farge og struktur som naturlig tre har. Dette gir god balanse med tre, glass og metall som speiler seg i Puddefjorden, utfyller han.

Bygget som står på tomten i Damsgårdsveien 131 er opprinnelig fra 1950, men med flere oppgraderinger, utvidelser og påbygg i årene 1968 og 2005. I 2008 ble bygget tilkoblet Damsgårdsveien 135 og deler i dag fasiliteter som SATS, personalrestaurant, takterrasse og møterom med dette bygget.

-Damsgårdsveien 131 har senere år blitt fullstendig modernisert innvendig og energi til oppvarming og kjøling hentes fra sjøvannledning i Puddefjorden. Bygget er som alle andre bygg i Frydenbøporteføljen overvåket med Airthings, trådløs smart sensorikk som måler inneklima kontinuerlig. Alt materiale som ble demontert i prosessen ble kildesortert før det sendes videre til gjenvinning, sier Feste.

Frydenbø Eiendom markedsfører Frydenbø Marina på egne nettsider som en bredspektret næringsklynge, like ved Puddefjordsbroen og tvers over Dokken. De posisjonerer seg i et hett marked, med å skilte med over 500 parkeringsplasser til ansatte og besøkende i sentrumsnært område. Muligheter for elbillading, sykkelgarderobe, dusjfasiliteter, elsykler og andre sykler til leie ved driftsavdelingens kontor på samme lokasjon, er også viktige attributter.


- Det mest spennende i disse dager er likevel Kilen! Dag for dag ser vi en arkitektonisk perle ta form med en fantastisk utsikt, tett på hav og en fremtidsrettet næringsklynge, sier Feste. Vi har et par spennende prosesser på gang, men vi viser gjerne de flotte lokalene og planene våre på Damsgård til medlemskolleger i Bergen Næringsråd. Kanskje det er noen som vil sette ny retning og trenger et løft for både medarbeidere og kunder i nye lokaler i 2021. Vi legger gjerne planene sammen med de, avslutter Feste.

Bysyklene har fast stasjon på Frydenbø Marina.For mer informasjon: André Feste, af@frydenbo.no, mobil 48 99 24 78.


Alle foto: Thomas Morel, illustrasjoner Kilen: Frydenbø Eiendom