Bergen Filharmoniske Orkester er det eneste orkesteret i Norden som er nominert!
Bergen Filharmoniske Orkester er det eneste orkesteret i Norden som er nominert!

Bergen Filharmoniske Orkester nominert til ORCHESTRA OF THE YEAR

29.06.2020

Bergen Filharmoniske Orkester er nominert til ORCHESTRA OF THE YEAR av Gramophone. Stem på oss og hei fram norsk musikkliv!

Stem her!

Gramophones Classical Music Awards er en av de mest prestisjetunge prisene innenfor den klassiske plateindustrien, og kan sammenliknes med Grammy Awards. Ti orkestre er nominert til prisen, som er en feiring av den klassiske musikken og av orkestre som har produsert viktige og betydningsfulle klassiske innspillinger i løpet av det siste året, som over tid tilbyr framføringer av høyeste kvalitet og som er både kreative og bevegende. Bergen Filharmoniske Orkester er det eneste orkesteret i Norden som er nominert! Det orkesteret som får flest stemmer fra publikum, vinner.

Alle i Musikkselskapet Harmonien er kjempestolte og glade for denne fantastisk flotte nominasjonen, og vi håper alle musikkelskere i Norge og Norden forøvrig vil være med på å heie frem Bergen Filharmoniske Orkester i stemmegivningen. Nominasjonen er en anerkjennelse av det generelt høye kunstneriske nivået hos norske symfoniorkestre i dag.

I samarbeid med Apple Music har Gramophone laget en spilleliste for hvert orkester, samt en dynamisk spilleliste som vil oppdateres gjennom sommeren.
Stemmegivningen er allerede i gang og avsluttes 7. september.