Korona opphever ikke styreansvaret

01.04.2020

Utfordringene styrene i dagens små og mellomstore bedrifter står ovenfor under det pågående koronavirusutbruddet har sannsynligvis aldri vært større.

Ansvaret de har for å etterleve rollene sine har antakelig heller aldri vært viktigere, for å sørge for både overlevelse og fremtidig drift.

Krisehjelp fra myndighetene er helt nødvendig, men samtidig en midlertidig livbøye når alt tyder på at markedene til bedriftene også kommer til å være sterkt preget i en lengre periode etter at den nåværende unntakstilstanden er over. Er det en ting de siste ukene har vist så er det at mange kunne trengt en større buffer for å håndtere svak egenkapital og likviditet uforutsette hendelser kan skape, og som mange bedrifter lider under nå.

Les hele artikkelen fra BI her