Fjordkraft og Bergen Kino viderefører drive in-suksess

23.04.2020

Midt under koronarestriksjonene inviterte Fjordkraft, Bergen Kino og Bergen Parkering til film, standup, gudstjeneste og frokostseminar på taket av Bygarasjen. I løpet av elleve dager benyttet 7500 mennesker i 2500 biler seg av tilbudet om etterlengtet underholdning gjennom påsken.

- Bare dager før påske tok vi kontakt med Bergen Næringsråd, som umiddelbart syntes ideen var god. Dermed fikk vi en god dialog inn mot politikerne, som etter hvert kunne bifalle drive in-kino i en periode hvor det hittil bare hadde vært digitale kulturinnslag i Bergen. Da Bergen Parkering og Trond Birkeland stilte både mannskap og 3. etasje til disposisjon, gikk det bare noen få dager fra ideen ble lansert til vi kunne ønske velkommen til underholdning, sier sponsorsjef i Fjordkraft, Stian Madsen.

Kinodirektør i Bergen Kino, Jeanette Heggland, satte opp 20 filmer som ble utsolgt nesten umiddelbart. I Fjordkraft ønsket Stian Madsen å prøve ut andre innslag som standup og frokostseminar. Han kom raskt i kontakt med Humorkollektivet, som hadde vært inne på de samme tankene.
De satte rekordraskt opp to forestillinger, blant annet med Christopher Schjeldrup. Han opptrådte foran 250 biler til ellevill tuting og henrykt blinking med lysene. «Surrealistisk», var en av kommentarene fra komikerne som opptrådte. Etter hvert ble det både frokostseminar med Salgs- og reklameforeningen og fullsatt gudstjeneste.

Tilbakemeldingene fra publikum var svært gode, og de fleste lokale medier dekket arrangementene. Flere eventer fikk positiv omtale i papiraviser, nettaviser og på TV.

Den gode mottakelsen har gjort at Bergen Kino og Fjordkraft viderefører drive in-konseptet frem mot sommeren. Forskjellen er at nå blir arrangementene flyttet til Vestlandshallen, hvor lysforholdene er bedre og værforholdene mer forutsigbare.
Samarbeidet gjør at Bergen Kino kan fortsette å ha et kinotilbud frem til situasjonen normaliserer seg, og det planlegges nå for drive in-kino daglig fra onsdager til søndager. Resten av uken får Madsen og Fjordkraft en arena hvor de planlegger å tilby sine kunder og bergensere ulike alternativer gjennom den utfordrende tiden.