TEAMET BAK "GI GAVEN VIDERE": (f.v) prosjektansvarlig Susanne Håvardstun, initiativtakere Aksel og Kari Mjøs, og markedsansvarlig Kristine Skulstad. Foto: Høgskolen Kristiania
TEAMET BAK "GI GAVEN VIDERE": (f.v) prosjektansvarlig Susanne Håvardstun, initiativtakere Aksel og Kari Mjøs, og markedsansvarlig Kristine Skulstad. Foto: Høgskolen Kristiania

Suksess for Gi Gaven Videre

07.02.2020

Det digitale gavekortet Gi Gaven Videre har fått en overveldende mottakelse i næringslivet. Nærmere en million kroner er delt ut til gode formål siden lanseringen i november 2019.

Til jul gjorde 40 ulike bedrifter 95 bestillinger slik at 2 684 ansatte kunne gi videre 974 635 kr til 89 ulike gode formål. - Det er en rørende og sterk bekreftelse på at Gi Gaven Videre allerede er viktig og skaper endring gjennom flotte formålsorganisasjoner, sier initiativtaker og leder Aksel Mjøs.  - Vi ser også at mottakerne virkelig verdsetter å kunne gjøre egne valg, i en av de større bedriftene har de ansatte valg 50 ulike gode formål.

Gavekortet Gi Gaven Videre er et digitalt gavekort ansatte gir videre til sin hjertesak. De ulike formålene er kategorisert under spesifikke bærekraftsmål, noe som gjør det enkelt å velge det formålet som jobber for det den enkelte ansatte er mest opptatt av. Ved å kjøpe et veldedig gavekort, heller enn unyttige gaver som bare blir liggende og støve ned, unngår du å bidra til overforbruk. Det er heller ingen utslipp av klimagasser, sammenliknet med om man kjøper gaver som skal fraktes langt og blir produsert på lite bærekraftige måter.

- Gi Gaven Videre er et felles prosjekt med veldig mange gode krefter, er non-profit, og vi er transparente om alt som skjer. I vår første rapport viser vi både gavebeløp, de formålene som har fått flest gaver fra mottakerne, hva som er brukt på etablering og lansering, samt hvordan dette er finansiert, sier Mjøs. Rapporten ligger her: Gi Gaven Videre rapport

- Vi er svært takknemlige for alle støttespillere som gjorde etableringen mulig og bedrifter som stolte på oss, og på vegne av alle de som nå får midler til å gjøre verden litt bedre!, sier en svært fornøyd initiativtaker. 

Gavekort til gode formål kan brukes i de fleste anledninger, som til ansatte, kunder, foredragsholdere osv. Les mer om konseptet på nettsiden Gi Gaven Videre