Amitec-staben i 2015. Nå er de dobbelt så mange
Amitec-staben i 2015. Nå er de dobbelt så mange

Amitec dobler staben

11.09.2019

Amitec har på kort tid vokst fra 11 til 22 ansatte, og flere skal det bli. – Vi har ikke tenkt å stoppe der, sier daglig leder Glenn Heggernes.

Selskapet han er daglig leder for ble etablert av faren hans for 25 år siden. I dag er de tre brødre som eier Kokstad-bedriften. Og aktiviteten er høyere enn noen gang, både i inn- og utland. – Vi har så mye å gjøre at vi må legge jobber i kø, sier forretningsutvikler Jan Erik Kronstad i Amitec.

Publisert i Bergensavisen, 6. september.


Stor optimisme hos oljeleverandørene

Oljenæringen har aldri vært mer optimistiske til de neste seks månedene enn nå, viser Vestlandsindeksen til Sparebanken Vest. Indeksen er basert på en statussjekk hos 700 bedrifter. Denne temperaturmåleren for næringslivet på Vestlandet har vel å merke bare eksistert siden 2012. Amitec-kollegene kjenner seg godt igjen. – Vi har klart oss gjennom krisen uten å måtte ty til oppsigelser. Men det har vært noen tøffe år, sier Heggernes om tiden etter at oljeprisen stupte i 2014.

– Et voldsomt skifte

Kontrasten til familiebedriftens opptur det siste halvannet året er stor. – Vi har doblet staben til 22, og har ikke tenkt å stoppe der. Vi passerer nok 30 ansatte innen et år eller to, sier Heggernes. – Vekst koster jo, men vi klarer å levere positive resultater, sier han videre.

Familiebedriften har spesialisert seg på datainnsamling fra sensorer på eksempelvis oljeplattformer eller prosessanlegg, samt analyse av disse dataene. – Der er det et voldsomt skifte med store teknologiske muligheter som kan bidra til å kutte kostnader, sier Heggernes.


300 nytilsatte

Også hos Beerenberg er det høy fart og god stemning for tiden. – Etter en periode med nedgang begynte det å ta seg opp i fjor sommer, og det har fortsatt å stige. Så nå har vi veldig høy aktivitet, sier kommunikasjonssjef Ole Klemsdal i Beerenberg. Den høye aktiviteten vil holde frem ut året, og selskapet håper også på et godt 2020, opplyser han.

Beerenberg har spesialisert seg på ISO-fagene (isolering, stillas og overflatebehandling). Dette er tjenester som er svært utsatt ved lavkonjunktur. Av den grunn er selskapet vant til å håndtere store svingninger i arbeidsstokken. Grunnet særs kraftig økning i aktiviteten det siste året, har Beerenberg måttet ta nye grep for å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft, forteller Klemsdal.

– Vi har ansatt nærmere 100 personer med fagbrev som ikke har vært i oljebransjen før. HR-avdelingen har gjort en grundig jobb og innført et tre ukers introduksjonskurs som har vist seg å være veldig vellykket, sier Klemsdal.

De har også rekruttert mange på ordinært vis. I dag teller bedriften snaut 1400 ansatte, hvor av cirka 300 har blitt tilsatt det siste året. Torsdag meldte Equinor at de fremskynder planlagt produksjonsstart på gigantutbyggingen Johan Sverdrup til oktober. – Det er vel et tegn på at leverandørene, og Equinor, har gjort en god jobb, sier Klemsdal, vel vitende om at Beerenberg har bidratt innenfor oppkoblingen av plattformene på Johan Sverdrup-feltet.


Ultralyd

Equinor er for tiden på Norgesturne for å samle leverandører på ulike steder i Norge. Torsdag var det Bergen sin tur. Med drahjelp fra Bergen Næringsråd fikk 260 påmeldte høre presentasjoner, mingle og besøke 27 stands på Quality Hotel Edvard Grieg.

Blant selskapene som viste seg frem var Clampon. Laksevåg-bedriften har fått merke dønningene etter oljeprisfallet i 2014. Selskapet har riktig nok klart å opprettholde aktiviteten i ettermarkedet, forteller Åsmund Bakke. Support- og serviceavdelingen han jobber i har ikke merket særlig til nedgangstidene.

– Men nysalg har hatt noen tunge år. Nå peker pilene opp igjen, sier han.

Clampon leverer ultralydbaserte sensorer til hele verden. – For at kundene skal få mest mulig ut av instrumentet må vi følge dem opp, sier Bakke om produktet han har på bordet foran seg.

Partikkelmonitoren måler forekomsten av sand partikler i olje- og gassrørledninger i sanntid.

– Har en sandproduksjon medfører det slitasje på rørveggen og ventiler, og det kan i verste fall oppstå hull i røret dersom det pågår over lang tid og hastigheten på sandpartiklene er høy, sier Bakke.