HAVEXPO: Vi ønsker HavExpo velkommen som nytt medlem i Bergen Næringsråd! Fra v: Kjell Arne Møklebust, styreleder i AqKva; Vidar Onarheim, daglig leder i HavExpo; Cecilie Dahl, styreleder i Sotra Sportsklubb og Dan Christiansen, styreleder i HavExpo. Foto: Pål Mugaas Jensen/Norsk Fiskeoppdrett - Kyst.no
HAVEXPO: Vi ønsker HavExpo velkommen som nytt medlem i Bergen Næringsråd! Fra v: Kjell Arne Møklebust, styreleder i AqKva; Vidar Onarheim, daglig leder i HavExpo; Cecilie Dahl, styreleder i Sotra Sportsklubb og Dan Christiansen, styreleder i HavExpo. Foto: Pål Mugaas Jensen/Norsk Fiskeoppdrett - Kyst.no

Lanserer ny havbruks- og fiskerimesse

17.06.2019

For to år siden flyttet AqKva-konferansen fra Stord til Bergen. Nå får den selskap av HavExpo, en nyfødt messe for fiskeri og havbruk.

Selv om HavExpo ennå ikke har blitt arrangert for første gang, er det ikke noe i veien med ambisjonene. I dag finnes det én stor, nasjonal fiskeri- og havbruksmesse i AquaNor, som arrangeres i Trondheim. HavExpo skal bli den andre.

- Det er en høy innovasjonstakt i fiskeri- og oppdrettsnæringen. Det er behov for å vise frem ny teknologi oftere enn annet hvert år i Trondheim, sier Vidar Onarheim, daglig leder i HavExpo, til kyst.no.

Målgruppen i 2020 er norsk leverandørindustri, havbruk og fiskeri. På sikt er målet å utvikle HavExpo til å bli en internasjonal fagmesse.

I påvente av en byarena i Bergen, blir den store mønstringen lagt til Sotra Arena. Sotra Sportsklubb er medeier i HavExpo.

HavExpo har sitt utspring i AqKva, Vidar Onarheim er daglig leder i begge selskapene.
- AqKva står bak en lang rekke konferanser i havbruks- og fiskerinæringen. Fra næringen har vi fått sterke signaler om at det er behov for en fagmesse. Vårt svar på dette er HavExpo.

Både AqKva og HavExpo er medlemmer i Bergen Næringsråd.
- Det betyr mye for oss å få være en del av det unike nettverket til Bergen Næringsråd, sier Onarheim.

Vi ønsker HavExpo velkommen som medlem og lykke til med arrangementet den 6. og 7.mai 2020.