Bergenske Pode vant pris under Nordic Game Awards

24.05.2019

Forrige uke gikk Nordic Game Awards i Malmø av stabelen, og det bergenske spillselskapet Henchman & Goon sitt spill Pode stakk av med prisen for Best Art.  

I forrige uke var hele den nordiske spillindustrien samlet i Malmö for faglig påfyll og feiring av suksessene i 2018. Det bergenske spillet, Pode, var nominert i 4 forskjellige kategorier, og stakk til slutt av med seieren i kategorien Best Art. 

- I «Pode» gror skjønnheten ut av tom geometri og kommer til live gjennom frodig plantelig og skinnende krystaller. Spill er en kunstform som krever et samarbeid mellom spiller og spillet, skriver juryen i sin begrunnelse. - Dette er demonstrert på perfekt vis i «Pode» – hvor du skaper noe sammen.

- Jeg forventet virkelig ikke dette, utbrøt en lettere forfjamset Markus Eikemo Sørensen da han tok imot prisen. Yngvill Hopen har stått bak det grafiske uttrykket, men kunne ikke stille til prisutdelingen. - Jeg skulle ønske resten av teamet var her. De er en så fin gjeng med mennesker å jobbe med.


Inspirert av norsk kultur og natur
Pode ble lansert på Nintendo Switch i juni fjor og ble veldig godt mottatt. Til og med Hollywood stjernen, Brie Larsson, som spiller Captain Marvel, har kommentert offentlig om hvor vakkert og bra spillet er. På Spillprisen som er den norske spillbransjen sin egen prisutdeling, vant Pode hele 3 priser. Pode er et vakkert spill som handler om samhold og samarbeid til å løse problemstillinger underveis på en opplevelsesrik ferd gjennom et fjell.

- Jeg hadde lyst å lage et spill som jeg kunne spille sammen med min sønn, forteller Hopen. - Jeg ville lage et spill som engasjerte både meg som er en avansert spiller og en som ikke var like erfaren med å spille spill. Det er diskusjonene man har sammen for å løse utfordringene underveis som skal skape spillgleden. Derfor er jeg spesielt stolt av at Pode er i tillegg nominert i kategorien, Best Game for Everyone. Det var viktig for meg å skape et spill som alle, uansett kjønn, alder eller erfaring, kunne bli engasjert i.
Yngvill Hopen, som også er Art Director, for Pode har blitt inspirert av norsk kultur og kunst for den estetiske stilen i spillet.