Partner Runar Brøste (t.v) og daglig leder Leiv Fasmer i Apphuset. Foto: C. Foto
Partner Runar Brøste (t.v) og daglig leder Leiv Fasmer i Apphuset. Foto: C. Foto

Vokser i Bergen og Bangkok

21.02.2019

Leverandør av skreddersydde digitale tjenester møter økt etterspørsel ved å ansette flere nøkkelpersoner både i Alvøen og i Bangkok.

Apphuset er en nykommer blant medlemmene i Bergen Næringsråd, men selskapet er et av landets eldste apputviklingsmiljøer. De utvider nå sitt team både i Alvøen og Bangkok for å møte en økende etterspørsel fra eksisterende og nye kunder. Etter år med hovedfokus på Østlandet er selskapet nå etablert på Vestlandet, og håper flere i regionen får øynene opp for den internasjonale applikasjonsleverandøren fra Alvøen.

Selskapet ble startet i 2010 av to bergensere med bakgrunn fra Nera Telecommunications og Hewlett-Packard. Apple hadde nylig lansert iPhone, og gründerene hoppet på apputviklingstoget som såvidt hadde begynt å rulle. Roy Ivar Moe og Leiv Fasmer trengte utviklere.
- Det var vanskelig å finne kvalifiserte mobilapp-utviklere den gang, så løsningen ble å spesialisere seg på en outsourced leveransemodell hvor vi selv beholdt kontroll på konsept, design og arkitektur, sier Fasmer. Apphuset leverte de første appløsningene til selskaper som Oslo Lufthavn, Reitan, Aschehoug, Dagens Næringsliv og LOfavør.

- I dag leverer våre selskaper tjenester i et bredere spekter enn kun apper. Utvikling av backend-tjenester og integrasjoner med våre kunders systemer er en nødvendig døråpner for å lage smarte digitale løsninger for sluttbrukerne. Vi flytter tungrodde manuelle prosesser til sky og app, og gjør riktig data tilgjengelig for ulike brukergrupper. Vi hjelper kunder å flytte fra et foreldet intranett til moderne appløsninger. IoT-prosjekter innenfor helse, visualiseringsoppdrag i olje og gass-sektoren og trafikkgenererende konsepter i retailsegmentet er også drivere, sier daglig leder Leiv Fasmer.

Med referanse til byfjellene startet gründerene 7 Peaks Software Ltd i Bangkok høsten 2014, sammen med Jostein Aksnes, også fra Bergen. - Tilgangen til internasjonale talenter, potensiale i markedet og Josteins kunnskap om regionen var avgjørende for valget av beliggenhet, sier Fasmer. I dag har 7 Peaks ansatte fra 11 ulike nasjonaliteter, og nordmenn i flere av lederstillingene.
- For Apphuset og våre kunder i Norge gir dette en ekstra trygghet i leveranseleddet. Et eksempel er ansettelsen av Leif Åsmund Mørk, tidligere avdelingsleder i Sparebanken Vest, som nå er leveranseansvarlig mot Apphuset og det norske markedet, sier CTO Roy Ivar Moe.

- Vi skal levere høykvalitets digitalt håndverk på en kostnadseffektiv måte. Vår internasjonale rigg gir god tilgang på ressurser og en fleksibel mulighet for skalering for våre kunder og partnere. Vi får utnyttet potensialet i outsourcing med solide prosesser og norske senior ressurser på begge sider, sier Fasmer.

Selskapene rommer i dag 50 arkitekter, designere, utviklere og testere. På kundelisten er eksempelvis aktører som Avinor, NextGenTel, Telenor, Coca-Cola, Reitan Convenience, IRPC og Sekal.

- Vi brenner for å øke innovasjonstakten hos våre kunder, og ser frem til å kunne tilby våre tjenester til flere kunder og partnere i regionen, avslutter Fasmer.

----
Apphuset AS holder til innerst i pollen i Alvøen. Ønsker du å høre mer om hva selskapet kan gjøre for din bedrift, ta kontakt med Leiv Fasmer (404 13 884 / fasmer@apphuset.com).