Grunderne av ClampOn Dag A. Aldal (t.v) og Geir Instanes med Villsauprisen de vant i 2013.
Grunderne av ClampOn Dag A. Aldal (t.v) og Geir Instanes med Villsauprisen de vant i 2013.

Har jobbet knallhardt gjennom tøffe tider

27.02.2019

Det har vært tøffe tak for ClampOn de siste årene. Likevel har Villsauprisvinneren fra 2013 klart å beholde posisjonen som verdens største leverandør av ultralydsinstrumentering til oljeindustrien, og oppbemanner nå for fremtiden.  


Fra underskudd til ordrereserve på 100 mill
I november 2017 lå ordrereserven til ClampOn på rundt 10-15 millioner, en kraftig reduksjon fra tidligere år – i tillegg var omsetningen redusert til det halve. Etter 19 år med kontinuerlig vekst og overskudd traff de rett og slett veggen.
I løpet av fjoråret og 2019 har ClampOn klart å snu skuten betraktelig og har nærmere 100 mill. i ordrereserve. Selskapet har gjennomført effektivisering i hele organisasjonen – særlig rettet mot prosjekt og produksjon. Permitteringer og oppsigelser var noen av de tyngre men nødvendige tiltak som måtte gjennomføres når krisen først var et faktum. Alle steder man kunne kutte kostnader ble tatt tak i - og leverer nå altså overskudd for regnskapsåret 2018.

Tror på fremtiden
ClampOn har dermed kommet seg bedre ut av oljenedturen enn mange andre, inklusive deres konkurrenter. Som følge av økende aktivitet har de nå startet oppbemanning for å ha kapasitet for det som de tror kommer.
- Vi har planer om å øke omsetningen med rundt 100 millioner i inneværende år – så får ettertiden vise om vi får det til sier adm. direktør Dag A. Aldal. - Vi har fortsatt utviklingen av ny teknologi – ikke minst har vi lagt mye arbeid inn i oppgradering og forbedring av eksisterende produktportefølje. Vi har beholdt posisjonen som verdens største leverandør til oljeindustrien – og det gjør vi fra Laksevåg i Bergen! 

Internasjonale kunder
ClampOn har fått inn PO’er fra hele verden på utstyr til både topside og subsea installasjoner. Med leveranser til CNOOC (Kina’s statlige oljeselskap) på vel 10 millioner, leveranser til Oman for nærmere 4 millioner, Angola med flere millioner og ikke minst til Norge for 20 millioner er selskapet klar for å møte 2019 og kommende år.

Les mer om ClampOn her