Fra venstre: prosjektsalg Rune Brakstad, daglig leder Remi Helland og næringspolitisk rådgiver i Bergen Næringsråd Johannes Magnus.
Fra venstre: prosjektsalg Rune Brakstad, daglig leder Remi Helland og næringspolitisk rådgiver i Bergen Næringsråd Johannes Magnus.

Elektrifisering med stor energi

30.10.2018

Scanelec AS er en ledende leverandør av strømskinneløsninger til industrien. Bergen Næringsråd fikk presentert mulighetene og utfordringene på deres hovedkontor i Godvik.  

Selskapet har gjennom alle år hatt leveranser inn mot har olje- og gass sektoren, men når oljeprisen falt var det naturlig for Scanelec å satse enda sterkere inn mot andre av sine strategiske segmenter, blant annet innen vann- og vindkraft, bygg & anlegg, datasentre, samferdsel og skip.

- I 2014 var olje- og gass et av de viktig kjernesegmentene for Scanelec, men til tross for lavere etterspørsel i dette segmentet så har vi greid å nesten doble omsetningen med økt aktivitet innen andre kjernesegmenter, sier daglig leder Remi Helland som viser til en omsetning på 55 millioner i 2017.

Batterirevolusjon
Selskapet ble etablert i 1984 av Rune Brakstad. Han ser store muligheter også i maritim sektor der rederiene hiver seg på batteribølgen.

- vi har mye kompetanseoverføring fra mange år innen offshore som vi kan bruke til elektrifisering av skip og til strømoverførsel fra havvind.  

I tillegg til hovedkontoret i Bergen har Scanelec avdelingskontor i Oslo, København og Stockholm og dekker hele det skandinaviske markedet.

Ønsker du besøk av Bergen Næringsråd? Book en avtale ved å ta kontakt med Annelise Elvsaas: Annelise@bergen-chamber.no