Fra venstre: direktør, Jarl-Helmer Svanberg, næringspolitisk rådgiver, Iver Neptali Belle-Ramos, personalsjef, Marit Gjetle, økonomisjef, Jarle Tarlebø, seksjonsjef vannproduksjon, Asle Aasen og næringspolitisk rådgiver, Stine Fjeldstad
Fra venstre: direktør, Jarl-Helmer Svanberg, næringspolitisk rådgiver, Iver Neptali Belle-Ramos, personalsjef, Marit Gjetle, økonomisjef, Jarle Tarlebø, seksjonsjef vannproduksjon, Asle Aasen og næringspolitisk rådgiver, Stine Fjeldstad

Bedriftsbesøk: Bergen Vann

16.10.2018

På besøk hos Bergen Vann lærte vi raskt at det er en kunst å lage sunt og godt vann.

For selv om vannet smaker som fjellvann er det gjort en grundig kvalitetskontroll og behandling før vannet når springen, forteller Jarle Tarlebø som er seksjonsjef for vannproduksjon.

Bergen Vann har spesialister innen kjemi til å undersøke og sikre at vannet som leveres til de mange hjem er desinfisert og fritt for uønskede stoffer.

Vannbehandling er imidlertid kun en liten del av Bergen Vanns daglige arbeid. Utover vannbehandling sikrer selskapet vanndistribusjon, avløpstransport, avløpsrens og laboratorieundersøkelser av vann.

Av de 159 ansatte i Bergen Vann er mange ambulerende for å forhindre eller stoppe lekkasjer i rørene som frakter vann og avløp.

Roboteventyr

Bergen Vann har tatt initiativet til en ny robotteknologi som potensielt kan redusere kostnader i millionklassen.

Administrerende direktør Jarl-Helmer Svanberg har tidligere anslått at kommunene kan spare 100 millioner kroner på å ta i bruk robotene.

Roboten er i praksis en vaskerobot som skal operere i kilometer lange vanntunneler som er sprengt inn i fjellet. Bare i Bergen er det 22 vanntunneler som oppbevarer drikkevann.

Det er tidligere gjort forsøk på å sende dykkere inn i tunnelene, men det var både dyrt og farlig. Dermed er det kun noen titalls meter som er rengjort i norske vanntunneler de siste 50 årene.

Robotene er i anmarsj i Bergen Vann og vi gleder oss til resultatet!