UNITECH Offshore med milliardsatsing på Vestlandet

29.06.2018

UNITECH Offshore utfordrer de største leverandørene innen høyspente sjøkabler og umbillicals med ny disruptiv teknologi. 

UNITECH "Giga Factory" er en flytende produksjonslinje som skal plasseres på Rubbestadneset, Bømlo tett på UNITECH Teknologisenter som er undere oppføring. Produksjonsteknologien er dels patentert og dels søkt patentert og er omtalt i Teknisk Ukeblad sitt Juninummer. Flytende kabeltanker muliggjør kontinuerlig produksjon av over 4000 tonn med kabel og som kan fløtes rett om bord i modifiserte offshore fartøy for hurtig mobilisering og legging.

UNITECH etablerer nytt selskap for rendyrking og stor satsing på kjernevirksomheten. I det nye selskapet etableres nye produksjonslinjer som ny ekstruderings-linje for strømledere og en «Giga» pproduksjons fasilitet for «uendelig» lange kabler og alle typer og størrelse umbillicals. I tillegg har UNITECH bygget om eksisterende produksjonslinje for et bredt spekter av spesial produkter. Kabler og Umbillicals leveres som tidligere med «turn key» med UNITECH koblinger og terminering.
NORCABLE starter opp med en metallurgisk produksjonslinje for strøm- ledere på Karmøy og blir en viktig leverandør av verdens reneste aluminium som kan erstatte tradisjonell kobber. Aluminium er både rimeligere, sterkere og kan leveres i tilnærmet uendelige lengder direkte til UNITECH sine produksjonslinjer.

I tillegg til å være tett på aluminiums leverandøren, vil en Japansk stålgigant legge et lager av stålrør som brukes i Umbillicals hos UNITECH på Stord. Det gir muligheter for svært korte leveringstider. «Vi er veldig fornøyd med storsatsingen i Hordaland og Haugalandet og er stolte av å være en samlende part for verdens beste kompetanse innen umbillicals, kabler og offshore operasjoner som nettopp finnes i vår region», sier Gunnar Birkeland.