Tore Thorstensen (t.h.) og Jan Olav Jørgensen
Tore Thorstensen (t.h.) og Jan Olav Jørgensen

Solid vekst for Vestlandsentreprenøren

04.06.2018

Vestlandsentreprenøren har siden 2012 gått fra en omsetning i underkant av 200 millioner kroner til 1,25 milliarder i 2017 og leverte i fjor sitt beste resultat.

Konsernet, som har hovedkontor i Bergen, eier flere selvstendige selskaper innen drift og vedlikehold av statlige og kommunale veier, samt anlegg- og entreprenørvirksomhet. Ved utgangen av 2017 var det 365 årsverk i konsernet og en ordrereserve på 2 milliarder kroner. Konsernets EBITDA er mer enn firedoblet fra 2016 og ble 120 millioner kroner for 2017. Årsresultatet endte på 47 millioner kroner. 

Fra og med 1. januar 2018 er følgende bedrifter med i konsernfamilien: Presis Vegdrift AS, Bergen Bydrift AS, VE Anlegg AS, Tertnes Entreprenør AS, Kjosås Maskin AS, Opedal Anlegg AS og Stavanger bedriften Sopihop AS. 

Vestlandsentreprenøren er eid av Kongsvinger baserte KB Gruppen AS med 66 prosent og Bergen baserte Tertnes Holding AS med 34 prosent.