Lederintervju: I dag snakker vi med
 • - Bergen Opportunity er et godt konsept. Å være mentor er veldig utviklende for meg som ønsker å lære andre kulturer å kjenne. Men det er også en slags ekstremsport når jeg møter et menneske som har en helt annen bakgrunn enn meg. Da utfordres jeg på fordommer og hypoteser, forteller Tom Georg Olsen, konserntjener i Miles.
  Vis mer
 • Da Beathe Knudstad-Lopez var leder på Hotel Norge, jobbet hun med talentfulle og høyt utdannende innvandrere. Hun så at de var i en jobb langt under de evnene og kompetansen de hadde. - Jeg ble flau av å være nordmann da jeg så det. Det var da jeg begynte å engasjere meg i mangfold, sier Knudstad-Lopez, som i dag er direktør regioner i Dfind Norge.
  Vis mer
 • Siden slutten av 90-tallet har bergensbedriften Digitroll bidratt til at hundrevis av store og små nettbutikker og nettsider har kommet på luften. I dag snakker vi med gründer og daglig leder Patrick Dahl.
  Vis mer
 • Daglig leder i BRAK, Vegard Moberg, fortviler over regjeringens manglende oppfølging for musikkbransjen. - Krisen musikkbransjen står i nå er kanskje den mest alvorlige så langt i pandemien, mener han.
  Vis mer
 • - I min tidligere jobb var jeg med å starte planprosessen for veiene i regionen som nå ligger i NTP. Nå får jeg mulighet til å følge opp at dette arbeidet fullføres, sier Helge Eidsnes. Den tidligere regionvegsjefen, nå lufthavnsjef, er den nye lederen for Ekspertgruppe Transport i Bergen Næringsråd.
  Vis mer
 • - Hver gang Bent eller Erna gikk på scenen eller skjermen med beskjed om økt smitte eller forventninger om nye innstramninger, gikk omsetningen vår ned 30%, forteller Tor Andre Krogstad i restaurantkjeden Olivia.
  Vis mer
 • Høgskulen på Vestlandet (HVL) har mål om å bli et arbeidslivsorientert universitet med en profil som skiller de fra klassiske breddeuniversiteter som UiB og UiO. I dag snakker vi med prodekan for samhandling ved fakultet for helse- og sosialvitenskap, Monica Wammen Nortvedt.
  Vis mer
 • - Å være mentor handler om å lære noe nytt og få nye perspektiver på hvordan verden ser ut gjennom menteen sine øyne, slik at jeg selv blir rikere både som menneske og leder, sier Aida Cisic- Dizdar er leder for Karriere Vestland ved Vestland fylkeskommune, og en av årets mentorer i Bergen Opportunity.
  Vis mer
 • Marcus Garberg, manager i Avo Consulting, er ny leder av BergenUP. Han overtar etter senioradvokat Lorentz Sveen Tvedt fra Harris, som har vært med å løfte BergenUP til nye høyder over flere år.
  Vis mer
 • Satsingen på Norge som en attraktiv, internasjonal filmlokasjon skjer her i Bergen. Nasjonal filmkommisjon er en nyetablert stiftelse. De har ett mål for øye: Få flere filmproduksjoner til å velge Norge. I dag snakker vi med leder for stiftelsen, Meghan Beaton.
  Vis mer
 • - Jeg har veldig lyst til å snakke høyt om både mangfold og likestilling, og bidra til å tette gapet mellom det vi snakker om, og det vi faktisk gjør, sier Marte Leirvåg, kommunikasjonssjef i Grieg Gruppen, og en av årets mentorer i Bergen Opportunity.
  Vis mer
 • Øyunn Viken er daglig leder for Kultur Vest, og begynte i vår. Nå er målet å få publikum tilbake til kulturarrangementene i byen.
  Vis mer
 • For 20 år siden var Netflix, HBO og «binge watching» ukjente begrep. Likevel satset TV 2 på streaming og en internettplattform som tok betalt av forbrukere for å se TV-innhold. Det ble en så stor suksess at man valgte å kommersielle den tekniske løsningen bak, og selskapet Vimond så dagens lys i 2011. Et tiår senere er det bergenske selskapet helt i front i utviklingen av medieteknologi, og er i dag en av de ledende aktørene på det globale markedet.
  Vis mer
 • - Vi gleder oss stort til vi kan oppleve en mer normal hverdag, besøke våre kunder og våre flinke medarbeidere, som virkelig har stått på i denne krevende tiden vi snart kan legge bak oss. Vår kjernevirksomhet har ikke endret seg, vi skal fortsatt gi mennesker en bedre arbeidshverdag, sier Rune Kristian Monsen, konserndirektør i Tomagruppen.
  Vis mer
 • - Når verden blir så utrygg som nå, blir hjemmet ekstra viktig og vi tilbringer mer og mer tid hjemme. Det gjør jo at bedrifter som oss får en veldig positiv effekt av korona, forteller Solrun Hitland, varehussjef på IKEA i Åsane.
  Vis mer
 • - Et godt samarbeid med våre kunder, som har jobbet hardt hver eneste dag for å holde hjulene i gang i bygg- og anleggsbransjen, gjør at vi foreløpig står relativt støtt igjennom denne perioden. Vi i Cramo jobber med å tilpasse oss og vi utvider vår virksomhet. Det har gjort at vi den senere tid har ansatt flere medarbeidere i Bergen, forteller regiondirektør i Cramo, Veronica Oestreich.
  Vis mer
 • - Det er komplett umulig med den situasjonen og de rammene som er rundt oss, og fortsatt drifte en virksomhet innenfor mat og servering, mener Janne Gullaksen i Bod 24.
  Vis mer
 • - Med tanke på at vi har 27000 medlemmer og forvalter 17500 boliger, burde vi kanskje vært litt mer synlige, sier Jørgen Pedersen, nyansatt sjef i Vestbo.
  Vis mer
 • - Ordet endring har vel alle kjent på i denne perioden. Det er gjerne ikke så mye frykt lengre i det ordet der, mener Kay-Andre Kristoffersen i Ramirent. Han er også overrasket over hvor effektiv arbeidsdagen har blitt gjennom bruken av digitale plattformer.
  Vis mer
 • Roger Edvardsen er grunder i sjelen og inspireres av sitater som «De sa vi ikke kunne gjøre det, - så vi gjorde det». Så det å si opp en trygg jobb i BOB og starte eget selskap midt i en pandemi var for han helt innafor.
  Vis mer
 • - Vi bør gripe mulighetene med begge hender og si at denne krisen er starten på den nye veien og nye måten vi skal jobbe på. Hvordan vi skal løse de store utfordringene og problemene sammen her for denne regionen, mener Elise Sæle Dahle, daglig leder og partner i Haltenbanken.
  Vis mer
 • - Jeg har store drømmer for fremtiden og kjenner på den energien og lidenskapen hver eneste dag, sier Gerda Sørhus Fuglerud, administrerende direktør og eier av Oleana.
  Vis mer
 • - Jeg mener det er viktig at myndighetene diskuterer fremtidige krisetiltak med de forskjellige bransjene før de iverksettes, og at det som kommer fremover er funksjonskrav og ikke detaljstyring, sier Rolf Røssland, daglig leder i NUI AS.
  Vis mer
 • Mikromobilitetselskapet Voi mener elsparkesyklene i sentrum er kommet for å bli, og bergensere "voier" nå i gjennomsnitt lengst i Norge. - Et helhetlig mikromobiltetstilbud understøttet av adekvat infrastruktur er fremtiden dersom vi skal ta det grønne skiftet og urbanisering på alvor, mener daglig leder Heidi Aars.
  Vis mer
 • AG& er et av landets eldste reklamebyråer, og 2020 var året det skulle feires 75- årsjubileum. Byrået ble etablert i 1945 da det meste skulle bygges opp igjen etter krigen. - Som i alle kriser handler det om å se mulighetene i begrensningene. Vi har en jobb å gjøre – nå som den gang, sier daglig leder Mette Mæhle.
  Vis mer
 • Det har vært en krevende tid for transport- og taxinæringen. Siden midten av mars har Bergen Taxi hatt nesten en halvering av hva de kjørte i fjor. For å kompensere noe av det tapte på persontransport har de utarbeidet det nye Delivery-konseptet.
  Vis mer
 • Aldri så galt at det ikke er godt for noe: Pandemien sørget for at ombyggingen av Ulriksbanen og Skyskraperen kom i gang raskere enn planlagt. – Vi håper på nyåpning i juni, sier Mikael Sletten i Ulriken643.
  Vis mer
 • Bergensavisen opplever en kraftig vekst i både lesing og abonnenter. - Det er positivt for en avis at det skjer mye i samfunnet. Nå er det virkelig behov for god, skikkelig og nær journalistikk, mener sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson.
  Vis mer
 • - Vår hovudgeskjeft er å samle folk. Det er ikkje heilt enkelt om dagane, men konferansen på torsdag går av stabelen som planlagt.
  Vis mer
 • Europeisk samarbeidsprosjekt om nullutslippsfartøy vant frem blant 800 søknader til EØS-midler for regionalt samarbeid. Å ha ansatte med internasjonale bånd styrker konkurransekraften vår, sier den bergensbaserte gründeren, Barbara Salopek.
  Vis mer
 • Med utspring fra Framo Engineering, har OneSubsea vokst seg fram til å bli en verdensledende aktør innen undervannsteknologi til offshoreindustrien. Selskapet ble hardt rammet av oljeprisfallet og korona, men nå er optimismen tilbake.
  Vis mer
 • - Vi er i ferd med å miste viktige bedrifter og viktige ledd i næringskjeden. Ikke minst ser vi at ressurspersoner og unge talenter søker jobber i andre bransjer, forteller Ivar Vogt, leder ved USF Verftet.
  Vis mer
 • Bergen kan bli en enda mer relevant aktør i et mer digitalt samfunn, mener Gina Gjerme i Capgemini. - Vi trenger ikke å dra til Tigerstaden for de spennende prosjektene. Vi kan drive dem fra Vestlandet, uansett om kunden er i Oslo eller New York.
  Vis mer
 • - Jeg håper pandemien kan føre til bedre samarbeid mellom ulike næringer, opplæringsinstitusjoner og stat. Jeg tror det er viktig at utdanning blir mer markedsorientert, og at skoler og akademia kan levere det næringen trenger på kort og lang sikt, sier Inger Kristin Ulveseth i Brødrene Ulveseth AS.
  Vis mer
 • - Veksten innen digitale abonnement har skutt ytterligere fart. Mulighetene innen distribusjon som følge av økt netthandel er også betydelige.
  Vis mer
 • - Fremover tror og håper jeg vi ser mer bruk av tiltak som stimulerer til aktivitet, men også skreddersydde tiltakspakker for næringene som er hardest rammet.
  Vis mer
 • - Jeg har lært meg én ting i denne perioden: Man kan ikke drive innovasjon per e-post! Heller ikke på Zoom eller Teams.
  Vis mer
 • - Vi ønsker å investere mer i helseløsninger som samfunnet har behov for. Det er vårt samfunnsansvar å bidra på dette området.
  Vis mer
 • - Vi landet tross alt på månen i 1969. Det er ikke teknologien som er begrensningen i 2020, det er vår evne til å utnytte den.
  Vis mer
 • - På kort sikt har hovedutfordringen vår vært å å finne nok timer i døgnet for å kunne levere på etterspørselen. På lengre sikt blir det viktig å holde innovasjonstakten oppe, forteller adm. direktør i Kavli Norge, Kristine Aasheim.
  Vis mer
 • - Skal me lukkast i Bergensregionen må me bruka allereie eksisterande kompentanse som me har på ein ny måte.
  Vis mer
 • - Mange har fått en økende tro på at teknologi kan være en viktig bidragsyter til å løse vår tids store problemer.
  Vis mer
 • - Som destinasjon for internasjonal filmproduksjon er den største utfordringen at regjeringen ikke har tatt ordentlig tak i insentivordningen. Politikerne må nå kjenne sin besøkelsestid for å sikre at internasjonale og lokale filmproduksjoner blir gjort i Norge, sier Sigmund Elias Holm i Vestnorsk Filmkommisjon.
  Vis mer
 • - Jeg savner til og med folkemøtene. De er krevende, men alltid interessante, sier Mette Svanes. Så er da direktøren for plan- og bygningsetaten borti farligere saker, også. Hun synger jo i kor.
  Vis mer
 • - Det er bakvendt at friske, arbeidsglade mennesker skal betales for å sitte hjemme, når de egentlig trengs på jobb til å innovere og finne nye inntjeningsområder, sier Heidi Sperre, daglig leder i FLY.
  Vis mer
 • Norges mest aktive studentmiljø er blitt heldigitalt. Eksternansvarlig ved NHHS, Lise May-Sæle merker at det har blitt tøffere for bedriftene, men er glad for at næringslivet fortsatt har en sterk tilstedeværelse – om enn digitalt.
  Vis mer
 • BRAK er kompetansesenteret for alle som driver med musikk i Vestland fylke. Konsekvensene av korona begynner nå for alvor å merkes, og i praksis opplever hele kulturbransjen arbeidsnekt som en følge av smitteverntiltakene.
  Vis mer
 • Det er stor usikkerhet i arbeidsmarkedet både på kort og lang sikt, men bygg- og anleggsbransjen har mange ledige stillinger på Vestlandet.
  Vis mer
 • Flybransjen har vanskelige tider, og ved Bergen Lufthavn er antall reisende nå kun på om lag 30% av normalen. Flytrafikken vil ta seg opp igjen, men det kan ta 3 til 5 år å komme tilbake til gamle høyder igjen.
  Vis mer
 • - Vi synes jo det er litt gøy at vi som private utbyggere prøver å skyve byrådet i Bergen i en grønnere retning, sier Jorunn Nerheim, leder for Ressursgruppe Byutvikling og prosjektdirektør i OBOS.
  Vis mer
 • - Arbeidsgivere må gi litt «slækk» til nyutdannede fremover. Mange av oss vil få hull i CVen fordi deltidsjobber, sommerjobber og traineestillinger har forsvunnet over natten. I verste fall kan vi få en tapt generasjon.
  Vis mer
 • Lederne for de unge nettverkene i næringslivet forteller om utfordringer med å jobbe hjemmefra, den nye arbeidshverdagen og fremtidsutsiktene.
  Vis mer
 • - Paradoksalt nok har Korona-pandemien medført at vi har kommet enda nærmere hverandre, både med kunder og kollegaer. Svært mange har i de siste månedene åpnet hjemmene sine, vist sin sårbarhet, blitt mer personlige og bydd mer på seg selv, sier Hallvard Aarø, regionsleder i PwC på Vestlandet.
  Vis mer
 • - 700 fikk permitteringsvarsel, men nå henter vi folk inn igjen og har høyt trykk til ut på høsten. Det forteller nytilsatt daglig leder Jon Erik Røv ved Bergen Engines på Hordvikneset. Samtidig jobber Rolls-Royce med å finne nye eiere til den 175 år gamle industrikjempen
  Vis mer
 • - Ikke mist motet! Se etter endret kundeadferd. Er det noe du kan gjøre annerledes for å møte kundene der de er nå? er oppfordringen fra leder av Ressursgruppe Handel og service, Peter Kolderup Greve.
  Vis mer
 • - Folk har blitt varmere og mer omtenksomme under koronaperioden. Og pandemien gir ekstra fart på en nødvendig omstilling med økt digitalisering, mer grønn virksomhet og mer samarbeid på tvers av næringer, mener Hege Solbakken i Experis.
  Vis mer
 • - Vi bør bruke muligheten nå til å doble antall sentre for forskningsdrevet innovasjon. Det vil gi økt forskningsinnsats og bidra til at vi får fart i det grønne skiftet, mener Aina Berg i NORCE.
  Vis mer
 • - Jeg tror vi nå er ved et vendepunkt hvor det er viktig at vi ikke gjør krisen større enn hva den er. Den er mer enn stor nok, nå må vi i felleskap hjelpe hverandre med å snu dette, sier Jørgen Nordahl i Tidsbanken.
  Vis mer
 • - Vi budsjetterte med 21 millioner kroner i billettinntekter denne sesongen, og nå er det er ikke sikkert vi kan ha folk på stadion i 2020 i hele tatt, sier Vibeke Johannesen i Brann.
  Vis mer
 • - Vi har sett sunne og gode virksomheter miste inntektene sine over natten og det vi har oppfattet som trygge arbeidsplasser er ikke så trygge lenger.
  Vis mer
 • Bergen Havn opplever noe redusert godsaktivitet og full stopp i cruise og utenlandsferjer. Korona og lav oljepris medfører at havnene også er blitt en opplagshavn for offshorefartøy, samtidig som havnen er godkjent som mottakshavn for skip som må ligge i karantene.
  Vis mer
 • - Vi har økt bemanningen i denne koronaperioden, og vi tror at flere og flere vil benytte hjemmekontor også i den «nye normalen». Bergen Fiber skal bidra til det går sømløst, stabilt og trygt. Samtidig tror jeg mange av oss gleder seg til den fysiske samhandlingen kontoret, sier Tore Nyhammer.
  Vis mer
 • - I Tryg jobber vi på høygir med å ta unna tusenvis av reisesaker som er meldt inn de siste ukene, sier norgessjef Espen Opedal i Tryg Forsikring.
  Vis mer
 • - Jeg savner byen i disse koronatider og håper vi styrker innsatsen for å utvikle et mer bærekraftig og levende bysentrum, sier Nancy Jøssang i Opus.
  Vis mer
 • - Det satses alt for lite på sol i Norge, og koronapandemien har satt alt på vent. Regjeringen snakker om fornybar satsing og fronter vind, vannkraft og CO2-fangst, men på sol er det grønne skiftet bare tomme løfter.
  Vis mer
 • Målinger av medarbeiderengasjementet i Amesto Firstpoint viser bedre resultater enn noensinne. - Det gleder meg at vi har levert knallbra i en vanskelig situasjon sier CEO Endre Markussen
  Vis mer
 • - l Fjordkraft skiller vi mellom ledelse i fredstid og ledelse i krigstid. I det siste har krigsledelse vært nødvendig, sier Rolf Barmen.
  Vis mer
 • - Sosial distansering faller nok litt mer naturlig for nordmenn enn for spanjoler, tror Montserrat F. Telseth.
  Vis mer
 • - Det er trist at mange bedrifter har havnet i vanskeligheter, og en del av utfordringene deres gjør at advokatbransjen neppe får mindre å gjøre fremover, sier Børje L. Hoff i Harris.
  Vis mer
 • - Vårt mål er å «Gjøre livets små og store begivenheter vakrere». Når alle begivenheter blir kansellert, faller mye av grunnlaget vårt bort, forteller Lise Redfern, administrerende direktør i Arven AS.
  Vis mer
 • - Jeg tror koronakrisen vil akselerere det grønne skiftet. Vi jobber med å utvikle både hybride og elektriske løsninger for å tilpasse oss fremtiden, sier Knut Herman Gjøvaag.
  Vis mer
 • - Vi er parat til å gi veiledning og støtte, men også ydmyk for den innsats og iver alle selskaper i dag viser for å løse sine problemer, sier Kristin Myhre, avdelingsleder for Proactimas sitt kontor i Bergen.
  Vis mer
 • - Folk savner de fysiske møteplassene nå. Den digitale verden erstatter ikke de gode møtene mennesker imellom, forteller Øyvind Storheim.
  Vis mer
 • - Jeg savner uformelle og formelle møter med studenter og ansatte og ikke minst omverdenen, forteller Berit Rokne.
  Vis mer
 • - Nasjonalt må vi forberede oss på at varer og tjenester som tidligere ble levert fra utenlandske aktører nå må leveres av norske selskap. Dette gir muligheter og økt konkurranse som totalt sett er positivt, mener sjef i Sjøforsvaret, Kontreadmiral Nils Andreas Stensønes.
  Vis mer
 • - Vår hovedoppgave er å bringe mennesker sammen. Da Norge stengte ned 12. mars fryktet vi at dette ville bli en utfordring fordi alt plutselig handlet om å holde mennesker fra hverandre, sier partner og daglig leder Anne S. Posner i Bønes Virik.
  Vis mer
 • - Vi er mest spent på hvordan bolig- og eiendomsmarkedet blir påvirket i det lengre løp. Kanskje må vi sette salget på vent for noen av prosjektene våre, forteller Harald Schjelderup.
  Vis mer
 • - Koronakrisen er en gavepakke til alle som er opptatt av bærekraft, sier Svein Roger Selle, viseadministrerende direktør i Geelmuyden Kiese Gruppen.
  Vis mer
 • - I det trygge vanlige samfunnet, er det egentlig veldig få problemer. Det forstår du først når du får et skikkelig problem, som for eksempel en pandemi, sier Fredrik Engen i MatvareExpressen.
  Vis mer
 • - IKT-bransjen har så langt vært lite rammet av koronakrisen, men det er stor bekymring for fremtiden, sier regionsjef Inge Ådland i TietoEVRY.
  Vis mer
 • De fleste offentlige og private virksomheter opplever for tiden usikkerhet rundt sine inngåtte og planlagte kontrakter. Her er gode tips og råd fra Harald Alfsen.
  Vis mer
 • - Finansbransjen har fått en travlere hverdag og arbeider på høygir nå, sier Katrine Trovik, nestleder i Bergen Næringsråds styre og leder av Ressursgruppe Finans.
  Vis mer
 • - Vi skal sørge for at folk får rikelig med is på 17. mai selv om feiringen blir litt annerledes i år, lover Morten Kolseth.
  Vis mer
 • - Vi ser et internt samarbeid og en kreativitet på tvers som er direkte imponerende, og som skaper nye muligheter, forteller Linn Magnussen Lillefosse i Adecco. Hun oppfordrer alle permitterte i regionen til å ta kontakt. - Vi konverterer daglig mange arbeidsledige inn i alternativt arbeid.
  Vis mer
 • Stiftelsen Akvariet i Bergen har hatt 500.000 besøkende under koronakrisen, uten å ha åpent. Det viser at digitale opplevelser også kan gjøres attraktive.
  Vis mer
 • - Jeg er bekymret for konsekvensene i samfunnet hvis vi ikke kommer gjennom dette innenfor rimelig tid, sier konsernsjef i BKK, Jannicke Hilland.
  Vis mer
 • - Som leder bruker jeg nå alt jeg har lært, sier Gerdt Meyer som forbereder seg på et langløp der spørsmålene er mange og konsekvensene høyst usikre.
  Vis mer
 • Dirtybit var ett av 18 selskaper som i samarbeid med World Health Organization lanserte #PlayApartTogether i slutten av mars. Den globale spillindustrien når flere milliarder mennesker over hele verden, og ble anerkjent av WHO som en viktig plattform når det gjelder å få ut viktige oppfordringer og helseråd til folk for å bekjempe COVID-19.
  Vis mer
 • - God kommunikasjon og løsningsorientert dialog er svært viktig for oss alle og noe jeg har hatt ekstra fokus på i disse dagene, sier Vasan Singaravel, Contract Manager i Clariant Oil Services UK & Scandinavia.
  Vis mer
 • - Vi holder hjulene i gang ved å gjøre vedlikehold på anlegg og utstyr, og holder tett dialog med personellet så vi er 110% klare til å sette i gang igjen når vi får klarsignal, forteller CEO i Nosefo, Frode Skarstein.
  Vis mer
 • I oljemarkedet opplever man nå to kriser samtidig: Korona gir bortfall av transport i verden og betydelig mindre etterspørsel etter olje, og uenigheten mellom oljeland gir betydelig fall i oljepris. Nedturen antas å få effekter i lang tid framover. Lyspunktet er at det ikke er påvist smitte på sokkelen.
  Vis mer
 • - Med samfunnet satt på vent opplever næringslivet den største krisen i moderne tid. Samtidig har vi 1200 mann i arbeid på våre byggeplasser, og har ingen smittede så langt. Men koronapandemien vil gi store langtidsvirkninger for alle, spesielt når vi samtidig har historisk lav oljepris og en rekordsvak kronekurs, forteller adm. direktør i LAB, Gard Kvalheim.
  Vis mer
 • - Jeg er særlig glad for at vi gjør vårt beste for å redde eldre mennesker. De var veldig generøse med oss da vi kom til Norge i 2015 og har hjulpet oss å bli integrert i samfunnet. Det er tid for å gi noe tilbake nå, sin Osama Shaheen.
  Vis mer
 • Justis- og beredskapsminister Monica Mæland opplever ekstremt hektiske døgn for tiden. - Det er klart det er utfordrende å holde hodet kaldt og klart over tid, men jeg tenker at det er tusener av andre som har det så mye vanskeligere, sier hun.
  Vis mer
 • - Vi prøver å hjelpe leietakere så godt vi kan. Mange er usikre og har det svært tøft nå, forteller Rune Birkeland.
  Vis mer
 • - Det går faktisk bedre enn jeg fryktet for tre uker siden. Midt oppi alt det vanskelige, gleder jeg meg over at det i Norge er blitt et «vi» og ikke bare «jeg».
  Vis mer
 • 80% av taxiturene er borte og ¾ av de ansatte er permittert. Vi er midt i et kriseløft, og det gjør vondt, men vi har kapital til å komme gjennom dette, forteller Jan Valeur, adm. direktør i Bergen Taxi.
  Vis mer
 • - Når man «må noe», kan man endre innarbeidede rutiner, vaner og mønstre fortere enn man aner. Jeg håper at vi kan bruke dette til noe positivt og varig, forteller Ruth Brusdal.
  Vis mer
 • - Vi som er friske må jobbe mer og holde hjulene i gang. Det er en del av den nasjonale dugnaden, mener administrerende direktør i Corvus Energy, Geir Bjørkeli.
  Vis mer
 • BIR holder oppe aktiviteten som normalt og frakter daglig bort vårt smitteavfall. Samtidig skal de gjennomføre alle prosjekt som planlagt.
  Vis mer
 • Vi har ingen koronasmittede så langt og kan derfor betjene Bybanen som vanlig. Men hver dag er krevende for de ansatte som må gå på jobb mens andre har hjemmekontor. Som leder er dette som å gå en evigvarende fjelltur som du aldri vet når skal ta slutt.
  Vis mer
 • - To råd til alle med hjemmekontor og hjemmeskole: Ikke lad duppeditter om natten. Og sett av tid til en brannøvelse for hele familien, råder brannsjef Leif Linde.
  Vis mer
 • Jeg trenger luft og natur. Jeg var på Gullfjellet nettopp og så til min glede at det var et liv utenfor koronakrisen. Og jeg har gjort meg en interessant refleksjon. Jeg har nemlig ikke hørt EN som liker hjemmekontor av alle de som leier hos oss. Konseptet har blitt noe romantisert tidligere, nå ser vi hvordan det faktisk er, forteller Paul Christian Rieber.
  Vis mer
 • Michelin restauranten BARE samt hoteller og serveringsteder over hele byen har blitt rammet hos De Bergenske AS. - Vi tåler å bli testet, sier adm. dir. Kjetil Smørås.
  Vis mer
 • Utelivsbransjen får seg en kraftig smell og Hansa Borg tror vi vil se endringer i bransjen etter dette. - Det er eksamen i ledelse for tiden, forteller adm. dir. Lars Giil.
  Vis mer
 • Han leder politiets operative tjenester fra hjemmekontoret, men forsikrer at politiet er der når folk trenger dem. – Vi kjenner på ansvaret i rollen vi har, sier Kjetil Rekdal.
  Vis mer
 • - Det går utmerket an å drive Havforskningsinstituttet uten mange og lange møter! Jeg kan love forandringer for alltid på dette området, sier Sissel Rogne.
  Vis mer
 • - Med fire timers varsel, og uten mulighet til å forberede oss, gikk vi til full lockdown 12 mars kl. 18.00. Jeg kan fortsatt ikke huske bilturen hjem fra salongen den dagen, forteller frisør og daglig leder i E.T Hårstudio, Edel Teige.
  Vis mer
 • - Noe av det fineste som skjer nå, er at yrkesgrupper blir sett på med nye øyne. Det å jobbe i en matbutikk er også et viktig sted å være, forteller Arild Remme.
  Vis mer
 • - Utfordringen jeg har er å få det daglige maskineriet til å fungere best mulig samtidig som jeg må se langt fram. Vi må også ha arbeid i fremtiden.
  Vis mer
 • En krise er for viktig til å kastes på dør!
  Vis mer
 • - Ingen av oss har opplevd noko som dette før, men havbruksnæringa er van med å handtere kritiske situasjonar. Øving og prosedyrar kjem godt med, fortel Kristian Botnen.
  Vis mer
 • - Plutselig ble det bråstopp i butikken. Nå prøver vi å nå ut til kundene der de er. Mange setter pris på at vi kan levere varer på døren, forteller Synnøve Aksdal.
  Vis mer
 • Full arbeidsnekt for Bergen Live. - En spesiell, men forståelig situasjon. Heldigvis har vi et knallsterkt kollegium, forteller Frank Nes.
  Vis mer
 • - Vi jobber på spreng for å omstille oss og frigjøre kapasitet når det store trykket kommer. De ansatte har gode forslag til løsninger, og mange i næringslivet har stilt opp med nødvendig utstyr, forteller Kjerstin Fyllingen.
  Vis mer
 • Vizrt har en egen COVID 19 responsgruppe. - Vi ser aktivt etter å flytte fokus over mot produkter som gjør det enklere for våre kunder å arbeide hjemmefra – også med tanke på tv-produksjoner, forteller Petter Ole Jakobsen.
  Vis mer
 • - Det er krevende når korona-fraværet gjør at vi må ha inn nær 200 nye personer hver dag. Men de ansatte strekker seg veldig langt og føler på en stolthet i å klare å holde hjulene i gang, forteller Roger Harkestad.
  Vis mer
 • - Det mest rasjonelle ville vært å permittere ansatte. Vi vurderer dette fortløpende, men ønsker først og fremst å holde prosjekter i gang og folk i arbeid, sier Thor Småbrekke.
  Vis mer
 • - Jeg håper folk savner sine museum, utstillinger og konserter nå som de ikke er der, forteller Petter Snare.
  Vis mer