Rune Birkeland er adm. direktør i Zurhaar og Rubb
Rune Birkeland er adm. direktør i Zurhaar og Rubb

I dag snakker vi med: Rune Birkeland

31.03.2020

- Vi prøver å hjelpe leietakere så godt vi kan. Mange er usikre og har det svært tøft nå, forteller Rune Birkeland.

______________________________________________

Navn:                Rune Birkeland
Tittel:               Adm. direktør
Bedrift:            Zurhaar & Rubb
Omsetning:     ca. 1 milliard kroner
Ansatte:           350
Kjernevirksomhet: Utleie av eiendom og plasthaller, produksjon av stålbygg og haller, og produksjon av emballasje.
______________________________________________

Hvordan står det til?
Produksjonen vår i utlandet går fortsatt bra. Et par prosjekter er utsatt, men vi klarer oss godt foreløpig. Vi har svært strenge hygienetiltak for alle i produksjonen. Når det gjelder eiendomsdelen vår her på Vestlandet, merker vi at hverdagen er forandret for mange av leietakerne. Butikker har stengt, og mange sliter med å betale leie. Vi prøver å hjelpe så godt vi kan. Vi har også strenge hygienetiltak på kjøpesentrene våre, slik at kundene skal føle seg tryggere.

Hvordan opplever de ansatte situasjonen vi nå står i?
Alle er opptatt av å følge de retningslinjene som myndighetene har gitt. Jeg opplever at hele nasjonen er på vakt og vil ha dette viruset bort så raskt som mulig.

Hvordan utfordres du som leder i disse dager?
Det er viktig å beholde roen. Jeg har tett kontakt med både ansatte og leietakerne og prøver å lytte og hjelpe til med de behovene de har. Jeg har heldigvis ikke mistet nattesøvnen.

Hva mener du om myndighetenes ulike tiltak?
Mye fungerer bra, men det viktigste nå er å sikre likviditeten. Derfor er jeg glad for tiltakene om en kompensasjonsordning. Pakken som ble presentert denne uken, ser god ut. Når Stortinget har behandlet dette, vil vi sette oss ned med hver enkelt leietaker og se hva vi kan gjøre. Samtidig er det viktig at vi fortsetter å ha fokus på å ikke bruke mer enn vi må. Vi ser nå blant annet på hvordan vi kan redusere fellesutgiftene på eiendommene våre.

Hva synes du er det aller mest problematiske med Korona-epidemien?
Det er vanskelig å vite hvem som er syke siden det er mange som ikke blir testet. Dersom alle som ville hadde fått tilbud om testing, ville det gitt et bedre bilde. Nå kan mange gå rundt og være smittebærere uten å vite det.

Klarer du å koble av og ta deg inn igjen?
Ja, jeg holder på å selge huset, så jeg har heldigvis andre ting å tenke på også.

Hva har du lært så langt av Korona-epidemien?
Jeg tror mange av oss kommer til å bli mer forsiktige med å reise utenlands. For at vi skal kunne bygge opp igjen næringslivet i Norge etter dette, tror jeg også at det er viktig at vi handler mer hjemme.