Siste nytt
 • Høsten blir som vanlig spennende i næringspolitikken. De faste postene med statsbudsjett i spissen kommer selvsagt, men dette er også høsten der de lokale og regionale partiene lager sine programmer.
  Vis mer
 • I april inviterte Bergen Næringsråd til en workshop på foreningens generalforsamling hvor ledere fra næringsliv, akademia, offentlige sektor og politikk deltok. Vi utfordret deltakerne på følgende påstand: «mangel på samarbeid er regionens største utfordring».
  Vis mer
 • I dag la Strømnettutvalget frem sine anbefalinger til hvordan kraftnettet kan bygges raskere. Bergen Næringsråd er fornøyd med at en rekke av våre innspill er tatt med.
  Vis mer
Se alle: Siste nytt
Synspunkt
 • - Vi lever i et av verdens mest likestilte land. Det er likevel ingen hvilepute. Heller et solid utgangspunkt til å bli enda bedre. Og bruke vår frihet og styrke til å kjempe for kvinner som har et langt dårligere utgangspunkt enn oss, både her hjemme og i resten av verden, mener Marit Warncke, adm. direktør i Bergen Næringsråd.
  Vis mer
 • Da James Bond-jakten ble lagt på broen på Atlanterhavsveien la de mest ihuga fansene nesten 1 million kroner på bordet for å besøke filmlokasjonen i etterkant. Norge må kjenne sin besøkelsestid. Vi trenger en filmintensivordning som trekker de store filmene og de store pengene til Norge og norsk filmindustri. Det vil gi arbeidsplasser, norgesreklame og inntekter.
  Vis mer
 • Olje- og energidepartementet har gitt sin vurdering av det fremtidige strømnettet til Bergensregionen. I konseptvalgutredningen foreslås det å bygge en ny linje til Kollsnes.
  Vis mer
Se alle: Synspunkt
Medlemsnyheter
 • Medier spiller en avgjørende rolle i et liberalt, demokratisk samfunn. I de siste tiårene har medieindustrien stått i store og krevende omstillinger. Digitalisering, konkurranse fra internasjonale teknologiselskaper og fremveksten av kunstig intelligens har gitt medieselskaper rom til å vokse, samtidig har dette skapt nye utfordringer.
  Vis mer
 • Fintech-klyngen NCE Finance Innovation har i dag 100 medlemsbedrifter fordelt blant de største byene i landet, og omfatter alt fra oppstartsbedrifter til akademia og etablerte finansaktører. Nå er organisasjonen klar for å gå over i en ny fase, og tar inn Bent Gjendem som ny klyngeleder.
  Vis mer
 • «Alle» kjenner Haraldsplass Diakonale Sykehus. Men visste du at bak sykehuset står en ideell stiftelse med et mangfold av virksomheter også innen høgskoleutdanning, barnevern, eldreomsorg og psykisk helsevern? Nylig meldte Haraldsplass Diakonale Stiftelse seg inn i Bergen Næringsråd.
  Vis mer
Se alle: Medlemsnyheter
Nye medlemmer
 • Etter flere år i ulike konsulentvirksomheter i Bergen, valgte Geir Magne Kvalsøren med flere å starte opp et eget design- og teknologiselskap med fokus på bærekraft og skikkelig håndverk. På mindre enn tre år har Kraftlauget vokst til over 40 ansatte, bestående av rådgivere, designere og utviklere – alle kalt digitale håndverkere.
  Vis mer
 • Vill er et fellesskap av arkitekter, designere, interiørarkitekter, scenografer, agronomer og sosiale entreprenører.
  Vis mer
 • Teknologistiftelsen Terravera Foundation bygger opp en teknologiplattform for å styrke samarbeidet mellom næringsliv og akademia. De jakter på sannheten om bærekraft.
  Vis mer
Se alle: Nye medlemmer
Lederintervju: I dag snakker vi med
 • - Bergen Opportunity er et godt konsept. Å være mentor er veldig utviklende for meg som ønsker å lære andre kulturer å kjenne. Men det er også en slags ekstremsport når jeg møter et menneske som har en helt annen bakgrunn enn meg. Da utfordres jeg på fordommer og hypoteser, forteller Tom Georg Olsen, konserntjener i Miles.
  Vis mer
 • Da Beathe Knudstad-Lopez var leder på Hotel Norge, jobbet hun med talentfulle og høyt utdannende innvandrere. Hun så at de var i en jobb langt under de evnene og kompetansen de hadde. - Jeg ble flau av å være nordmann da jeg så det. Det var da jeg begynte å engasjere meg i mangfold, sier Knudstad-Lopez, som i dag er direktør regioner i Dfind Norge.
  Vis mer
 • Siden slutten av 90-tallet har bergensbedriften Digitroll bidratt til at hundrevis av store og små nettbutikker og nettsider har kommet på luften. I dag snakker vi med gründer og daglig leder Patrick Dahl.
  Vis mer
Se alle: Lederintervju: I dag snakker vi med
Skråblikk
 • Jonnemann har bestemt seg for å bli orakel. Her er hans svar på de mest søkte spørsmålene i 2021 (i følge google og andre kilder).
  Vis mer
 • Jonnemann er heeeelt forvirret men sitter benket foran pc og nettbrett for å få med seg fredagsunderholdningen; regjeringens pressekonferanse om korona-restriksjoner.
  Vis mer
 • Jonnemann har dyp fotballblues. Derfor forsøker han å fokusere på det positive og kraftfulle i denne tiden.
  Vis mer
Se alle: Skråblikk