Husk meg?
Har du glemt ditt passord?
Bli medlem

Monobank kåret til beste bank i Norge

Published 20.03.2017, AT 12:00

For 2 år siden gründet Bent H. Gjendem en bank. Det var da over 100 år siden et lokal initiativ i Bergen ble til en bank for privatkunder. I går ble Monobank kåret til Bergens beste arbeidsplass og den beste banken å jobbe for i hele Norge.

- Vi er opptatt av å ha et team. Og så bruker vi å si at «nobody’s perfect, but a team can be», sier gründeren bak den halvannet år gamle banken.

Han beskriver en arbeidsplass med ambisiøse mål og en ivrig gjeng som liker å strekke seg.

- Samtidig er vi opptatt av de myke tingene. Hvis noen har bursdag er det flagg på pulten og mye oppmerksomhet. Vi har også quiz på jobben og andre ting som kanskje ikke høres så viktige ut, men det er viktig å gjøre ting sammen som ikke er jobbrelatert. Vi feirer sammen når vi har oppnådd noe. Alle er med på oppturen - ikke bare ledelsen, sier Gjendem.

BERGENSBANKEN BLE SENDT TIL FINALEN
Nå har filosofien og tankegangen blitt lagt merke til. Great Place To Work er et globalt konsulent- og analyseinstitutt med tilstedeværelse i nærmere 60 land. De la merke til Monobank i Bergen og sendte dem til finalen i sin konkurranse om å bli Norges beste arbeidsplass. Denne utmerkelsen er det mulig å oppnå etter gode resultater av medarbeiderundersøkelse, samt en kulturanalyse.

Sammen med ni andre bedrifter i kategorien 20-49 ansatte, var Monobank på plass i finalen i Oslo i går.

- Vi hadde ikke forventet å vinne. Det er en seier for oss å komme til finalen. Og femteplass er helt fantastisk, sier Gjendem, og legger til:

- Det er ikke så lett å få til et så godt arbeidsmiljø som vi har, men man må ha en bevisst holdning til det og gjøre grep.

BEVISST PÅ REKRUTTERING
Han tror mye av årsaken til det gode resultatene i kontorene med utsikt over Torgallmenningen i Bergen, er hvordan de har jobbet med bemanning.

- Når vi ansetter folk rekrutterer vi dem vi mener passer inn i «gjengen». Man kan ha et veldig bra team, men det skal ikke mer enn én person til for å ødelegge mye. De nye som kommer inn i Monobank må være med på den samme kulturen som er her fra før.

Selskapet har vokst i løpet av det halvannet året de har eksistert, og gjør det bra om dagen.

- Vil dere klare å ha like fornøyde medarbeidere i motgang?

- Vi fikk faktisk smake litt på det, for når du skal starte en bank må du ha mye penger. Finanstilsynet krevde at vi måtte ha 165 millioner. I oppstarten hadde vi ikke de pengene vi trengte, og da sto 15 arbeidsplasser i fare. Det kunne resultert i at alle løp til hver sin kant, men i stedet var innstillingen at «dette skal vi få til». Det viste seg at teamet sto sammen i stormen, og det er nok alle glade for i dag, sier Gjendem.

ANSATTE HAR AKSJER I BANKEN
Henriette Vartdal er produktansvarlig i Monobank og en av dem som har svart på medarbeiderundersøkelsen som sendte bergensselskapet til finalen.

- Det jeg synes er fabelaktig med stillingen som brobygger mellom forretning og IT, er at jeg hver dag får samarbeide med ufattelig bra, kompetente og engasjerte kolleger. Det er en vi-følelse over hele linjen. Det høres kanskje ut som en klisjé, men det er en fantastisk spirit hos oss og vi drar i samme retning. Noe av grunnen kan være at de fleste av oss har aksjer i banken selv, sier hun.

Vartdal roser tilliten hun og kollegene får.

- Vi får mye ansvar og støtte fra ledelsen. Det fungerer ekstremt bra.

- Hva gjør dere for å få alle til å dra i samme retning?

- Alle vil det beste for banken. Ergo har vi ganske like mål. Jeg tror også måten vi er organisert på bidrar til å dra oss i samme retning. Vi har jevnlige Mono-møter med Bent hvor vi snakker om hvor vi skal og hva som er nytt og hva som er status. Ellers gjør vi mye sosialt i banken og i teamene. Folk liker å være med hverandre, også når vi ikke er på jobb.

BESTE BANK I NORGE OG BEST I SIN KLASSE I BERGEN
- Monobank er den beste bedriften å jobbe i innenfor sin størrelseskategori. Og de er den beste norske banken å jobbe i innenfor alle tre kategoriene, sier administrerende direktør i Great Place to Work, Jannik Krohn Falch.

Det var han som sto for den høytidelige prisutdelingen i Samfunnssalen i Oslo torsdag kveld. 30 norske bedrifter var i finalen der Monobank var én av ti i klassen for bedrifter i størrelsen 25-49 ansatte.

- Det er to aspekter ved det vi driver med. Det ene er at dette er et viktig verktøy for bedrifter til å utvikle organisasjonene sine. Det er en plattform og et rammeverk for å utvikle seg og skape suksess i fremtiden. Great Place to Work har et formål om å skape virksomheter med økt konkurransekraft, økt endringsvillighet og økt innovasjon. På den måten skaper vi bedre arbeidsplasser og en bedre fremtid, sier Falch.

Gjennom konkurransen vil de synliggjøre de gode eksemplene, for på den måten å inspirere andre bedrifter.

- Vi har nok eksempler på utfordringer og ting som ikke lykkes. Disse blir ofte løftet frem i media. Vi vil heller sette fokus på det positive, sier han.

Her mener Falch Monobank har lykkes godt.

- Vi har kartlagt opplevelsen av det de ansatte sier de gjør innad i bedriften. Og så har vi foretatt en leder- og kulturanalyse. Det er en ganske omfattende kartlegging. Kåringen er sekundært for det meste.
Bli en del av næringsklyngen på Damsgård - 28.04.2017

I 2018 blir et av Bergens aller flotteste lokaler ledige til nye leietakere på Frydenbø Marina, lokalene ligger i Damsgårdsveien 135. Bli en del av næringsklyngen på Damsgård hos Frydenbø Eiendom.Bygget har satt standard for næringsbygg på Damsgård og i Bergen. Med sin storslåtte fasade mot Puddefjorden er...

Les mer »

Nordiske Mediedager 2017 - 27.04.2017

Kom på Nordiske Mediedager og få innsikt i de ferskeste medietrendene og hvordan mediebransjen tilpasser seg en ny digitalisert virkelighet.  Nordiske Mediedager speiler internasjonale medietrender, innovasjon og fremtidsutsikter med 120 anerkjente internasjonale og nasjonale foredragsholdere. Konferansen samler hvert år over 1800 delegater fra mediebransjen, offentlig- og privat sektor, hvorav 30%...

Les mer »

Wahwah med bedriftstilbud - 26.04.2017

Wahwah tilbyr Bergen Næringsråds medlemsbedrifter 15% rabatt på en rekke behandliger og produktserier til sine ansatte gjennom Feelgood-avtalen. 

Les mer »

Fjordkraft blir mobilleverandør - 26.04.2017

- lover én million nordmenn billigere abonnement!Fjordkraft vil utfordre Telia og Telenor på det norske mobilmarkedet. I et norsk marked der Telenor og Telia har over 95 prosent av private mobiltelefonikunder, ønsker Fjordkraft å utfordre tospannet på topp. Med lovnader om billigere mobilabonnement for...

Les mer »

DNT Seminar: Verdi av urørt natur? - 06.04.2017

  Reiselivsmeldingen - ett skritt i riktig retning? Bergen og Hordaland Turlag, Den Norske Turistforening, Naturvernforbundet i Hordaland, Fjord Norway, NCE Tourism og De Historiske inviterer til seminar om naturforvaltning og reiseliv Torsdag 20. april kl. 10-15 på Grand Hotel Terminus i Bergen Meld deg på her: https://www.dnt.no/aktiviteter/844840/  ...

Les mer »

Per Christian Stoltz ny styreleder i EBA Vestenfjelske - 20.03.2017

Arild Grønsdal (t.v.) overlater det tradisjonsrike styretrollet til den nye styrelederen i EBA Vestenfjelske, Per Christian Stoltz. (Foto: EBA Vestenfjelske). På årsmøtet i EBA, Vestenfjelske avdeling, fredag 17. mars ble administrerende direktør i Stoltz Entreprenør AS, Per Christian Stoltz (38), valgt til ny styreleder. Han...

Les mer »

Betongfag-lærling fra Bergen med hovedrolle i dokumentarfilm - 06.03.2017

Ørjan Welander Magnussen har en hovedrolle i mini-dokumentaren fra bygg- og anleggsbransjen som i dag lanseres av EBA Vestenfjelske og Byggopp.

Les mer »

Innovasjonsbyen Bergen - 24.02.2017

NHH/CSI vil gjerne invitere deg til frokostseminaret «Innovasjonsbyen Bergen» på Litteraturhuset 26. april kl. 07.30 – 10.00. Utgangspunktet er at det er en myriade av miljøer i og rundt Bergen som jobber med utvikling av nye løsninger, men at kommersialiseringen og skaleringen kan gjøres bedre.Kan Bergen bli en by...

Les mer »

Finansdagen Vest 2017 - 16.02.2017

Finansbyen Bergen - filialby eller "Silicon Mountains"? YoungFinance inviterer til den første Finansdagen Vest,og samler hele byens finansbransje til en ettermiddag spekket med inspirasjon for fremtiden. Vi har invitert nøkkelpersoner fra den nye finansbransjen for å lede diskusjonen rundt hvordan Bergen best kan møte digitale utfordringer og muligheter for...

Les mer »

20 millionar til forsking på Vestlandet - 25.01.2017

Regionalt forskingsfond Vestlandet gir 20,1 millionar kroner til nye forskingsprosjekt i landsdelen.

Les mer »

Nyhetsbrev EBA Vestenfjelske - 19.01.2017

Nyhetsbrev fra EBA Vestenfjelske per januar 2017. Les hele nyhetsbrevet her.

Les mer »

Beerenberg nominert til europeisk prestisje-pris - 19.01.2017

Oljeserviceselskapet Beerenberg er nominert til den prestisjefulle europeiske prisen «The Business of the Year Award», som deles ut i april 2017.

Les mer »

Starter ny forretningsbank - 16.01.2017

Nordsjøbanken er navnet på en ny forretningsbank for Vestlandet. – Vi tror næringslivet har behov for en bank som styres lokalt, sier sjefen.

Les mer »

- Flere arbeidsgivere burde snakke om pensjon - 10.01.2017

Tekst: Egil Hollund - RosenkildenFor både arbeidsgivere og arbeidstakere kan det være mer gunstig å diskutere pensjon enn lønn. – Men bevisstheten rundt pensjon er fortsatt altfor lav, fastslår leder for kundeservice i Danica Pensjon, Torunn Jakobsen Langlo. Det er nå over ti år siden loven om...

Les mer »

Coop Hordaland kjøper Horisont senter - 04.01.2017

Bergen, 03.01.17 Coop Hordaland SA og Coop Norge Eiendom AS overtar alle aksjene i Åsane Utvikling AS, som eier Horisont senter i Åsane i Bergen. Kjøpesenteret består av 73 butikker, har en omsetning på ca. 1,3 milliarder kroner og er verdsatt til ca. 1,15 milliarder kroner. - Horisont er...

Les mer »

Holberggrafen pr 1 desember 2016 - 01.12.2016

Gjennom Holberggrafene ønsker Holberg Fondene på en enkel og lettfattelig måte å gi en oppdatering på hva som skjer innen renter, aksjer, valuta, råvarer og makroøkonomi.   Tid er en knapphetsfaktor for de fleste og behovet for lettlest informasjon om hva som skjer i finansmarkedet er økende.  I den stadig...

Les mer »

FARGESPILL – REAL ONES - 30.11.2016

Dato: 29.januar 2017Sted: GrieghallenKlokkeslett: 18:00Bergen er kjent for gode samarbeid og byen bobler over av kreative krefter, men ennå er det mange uutnyttede muligheter for samspill. På søken etter nye musikalske opplevelser har Fargespill og Real Ones slått kreftene sammen – et samarbeid som...

Les mer »

Troll C-oppdrag til Aibel - 30.11.2016

PRESSEMELDING Stavanger, 30.11.16: Aibel er tildelt FEED-studien for å utrede installasjon av en ny gassmodul på Troll C-plattformen. Kontrakten har også opsjon på selve gjennomføringen av prosjektet. Oppdraget omfatter design og bygging av en ny gassmodul på Troll C-plattformen. Arbeidet med FEED-studien begynner umiddelbart og ferdigstilles i mai...

Les mer »

Jakten på Helena Reich - 21.11.2016

Er du i Bergensområdet i romjulen? Da er du velkommen innom på Ole Bull Scene, 29. desember. Arne Møller fra Speaklab ga nylig ut en bok, og nå er historien blitt til et show med spenning, humor og rock 'n roll. I hovedrollene møter du to av Norges råeste...

Les mer »

Proffice forsvinner, gjenoppstår som Randstad - 10.11.2016

Etter 31 år i Norge forsvinner merkevaren Proffice i dag fra den norske bemannings- og rekrutteringsarenaen, men gjenoppstår samtidig som Randstad.

Les mer »

Nato-kontrakt til Janusfabrikken - 27.10.2016

Janusfabrikken utenfor Bergen har sikret seg en kontrakt for å levere blant annet ullundertøy til Nato i minst tre år. Etter omfattende testing, fikk Janusfabrikken den viktige kontrakten i slutten av august, og nå får bedriften endelig lov til å snakke høyt om avtalen, skriver Bergensavisen. Kontrakten gjelder leveranser til...

Les mer »

Seminar om Mork-utvalgets innstilling - 18.10.2016

Mork-utvalget vil levere sin innstilling 15. oktober 2016. Finans|Bergen inviterer til seminar der to av medlemmene i utvalget, professor Karin Thorburn fra NHH og tidligere finansminister og direktør i CICERO, Kristin Halvorsen, vil gjennomgå og diskutere innstillingen. Tid:    Onsdag 19. oktober 2016 kl 0830 – kl.10.00 med...

Les mer »

Økonomidagen 2016 - 18.10.2016

Velkommen til Økonomidagen 2016!Økonomidagen er en sosial og faglig dag for økonomistudentene ved Høgskolen i Bergen. Målet med arrangementet er nettverksbygging mellom studentene og næringslivet i Bergen. Gjennom dette vil studentene få et forhold til sin egen karriere og forhåpentligvis møte sin fremtidige arbeidsgiver. Arrangementet...

Les mer »

Bokbad med Anne Grosvold og Ketil Bjørnstad - 07.10.2016

Grand Bergen og Bokklubben Nye Bøker inviterer til middag og bokbad med Anne Grosvold og Ketil Bjørnstad. Tema: "Syttitallet i ord og musikk".Etter den store suksessen med «Sekstitallet» i fjor, fortsetter Ketil Bjørnstad i år med «Syttitallet». I samtale med Anne Grosvold snakker han om boken han har...

Les mer »

Har du lyst å arrangere et møte under GEW? - 07.10.2016

Global Entrepreneurship Week (GEW) arrangeres 14.- 20. november. Bli med og vis fram hva bedriften din er god på!GEW skal være en uke for alle aktører som sitter på kunnskap, kompetanse eller erfaring om entreprenørskap. Ingen tema er for store, og ingen aktører er...

Les mer »

Infomøte om United World College 3. november - 06.10.2016

Har du ungdommer i huset? Her er en unik sjanse for dem!

Les mer »

Trenger du kontakter for produkter og tjenester i UK? - 04.10.2016

Den britiske ambassaden i Oslo kan hjelpe deg å finne nye produkter og tjenester Leter du etter nye produkter eller tjenester? Da kan Den britiske ambassaden i Oslo hjelpe deg å identifisere relevante britiske leverandører. Handelsavdelingen på Den britiske ambassaden i Oslo tilbyr en gratis tjeneste, som kan hjelpe...

Les mer »

Nytt selskap satsar stort på Ågotnes - 28.09.2016

Alle investorene fra venstre: Thorolf Hestness, styreleder Fabtech (H-Invest), Kurt Andreassen, adm. direktør i CCB, Ståle Raa, adm. direktør i Raa Invest og Gert Chr. Strindberg, adm. direktør i Fabtech. Foto: vnr.no En lokal investorgruppe står bak det nye selskapet Fabtech AS, der vedlikehold...

Les mer »

Vis fram bedriften din på karrieredag - 23.09.2016

Torsdag 6. oktober skal Det medisinsk-odontologiske fakultet arrangere karrieredag for alle ph.d.-kandidater, postdoktorer og forskere ved fakultetet. I den anledning inviteres du til å presentere bedriften din med egen stand!Litt om kandidateneI dag er det rundt 500 kandidater i ph.d.-programmet (forskerutdanningsprogrammet) ved Det medisinsk- odontologiske fakultet, og...

Les mer »

Hatteland og Mazeppa inngår partnerskap - 14.09.2016

Hatteland og Mazeppa tilbyr virksomheter å jobbe smartere og mer effektivt med RamBase Business Platform, og har inngått partneravtale om distribusjon og implementering av RamBase Business Platform.

Les mer »

Velkommen til Bjerknesdagen 2016 - 14.09.2016

Onsdag 28. september inviterer Bjerknessenteret til en frisk ettermiddag med film og populærvitenskapelige foredrag fra klimaforskningen i samarbeid med Bergen internasjonale filmfestival (BIFF)

Les mer »

Er du opptatt av rekruttering til din bedrift eller bransje? - 31.08.2016

I januar 2017 kommer skoleelever fra hele regionen til Grieghallen for å få nyttig informasjon om utdannings- og karrieremuligheter. For bransjer og bedrifter med rekrutteringsbehov er dette en unik mulighet til å snakke med et stort antall ungdom.

Les mer »

#IseeHumans 2016 - 30.08.2016

Bli med på folkefest for menneskeverd, mangfold og inkludering! Fjorårets feiring ble et fyrverkeri av en folkefest for både store og små, og nå vi vil gjenta suksessen! Lørdag 24.september arrangeres for andre gang I See Humans på Torgalmenningen i Bergen, kl 13.00.-15.00. Det blir appeller, sang, dans og andre...

Les mer »

Bergen Shipping Conference - 29.08.2016

I forkant av sykluseneVolatilitet. Rammebetingelser. Teknologi.Tid: 16. septemberSted: Norges HandelshøyskoleBergen Shipping Conference (BSC) er en arena hvor næringslivet, akademia og politikere møtes for å diskutere utfordringer og løsninger for den maritime sektoren.  Konferansens ambisjon er å bringe sammen...

Les mer »

Understanding China - 26.08.2016

Business, law and culture Thursday 29th September 2016From 09:30 to 16:00At the Faculty of Law, UiBMagnus Lagabøtes Plass 1, 5010 Bergen The seminar targets Norwegian enterprises planning to start or that have already established business in China.The purpose of the seminar is to provide...

Les mer »

3 av de 4 beste REMA 1000 butikker ligger i Vest - 19.08.2016

Tone Olsvoll Eide i sin REMA 1000 butikk på Knarvik. Foto: Helge SkodvinVestlandets REMA 1000 butikker best i klassen igjen.  Som vanlig er det kjøpmann Tone Olsvoll Eide fra Knarvik utenfor Bergen som topper listen. Eide, som har vært Rema-kjøpmann siden 1994 har mange år på rad...

Les mer »

Statsraad Lehmkuhl med sammenlagtseier i Tall Ships Races 2016 i Sør–Europa - 15.08.2016

SEILSKIPET STATSRAAD LEHMKUHL har i sommer deltatt i den internasjonale seilregattaen Tall Ships Races i regi av Sail Training International. Hun vant første etappen fra Antwerpen til Lisboa og andre etappen fra Lisboa til Cádiz. I den tredje etappen fra Cádiz til A Coruña fikk hun tredje plassen...

Les mer »

Suksess for Festspillsyklene - 30.06.2016

GLADE SYKLISTER: Over 13 000 unike brukere koste seg på Festspillsykkel i løpet av de 19 dagene syklene var tilgjengelige. Under årets festival importerte Festspillene cirka 200 bysykler til Bergen sammen med sin hovedpartner DNV GL. – Bruken av syklene gikk over all forventning,...

Les mer »

Lettere for utenlandske å jobbe lovlig - 29.06.2016

Skatteetaten lanserer en ny veiviser som gjør det enklere for utlendinger som kommer til Norge for å jobbe. Alle som skal jobbe i Norge må ha skattekort. Mens nordmenn kan ordne dette ved hjelp av noen tastetrykk på nett, er prosessen mer omfattende for utenlandske arbeidstakere. Det krever blant...

Les mer »

Delta som utstiller på utdanningsmessen i 2016! - 17.06.2016

Utdanningsmessene www.tautdanning.no arrangeres i tolv sentrale byer over hele landet hvert år, blant annet i Grieghallen i Bergen. Messen i Bergen er en av de største utdanningsmessene i Norge, med over 10.000 besøkende. De besøkende er hovedsakelig i alderen 16-20 år, men messen besøkes også av studenter, voksne og andre...

Les mer »

Oppdag Bergens maritime historie, rett på mobilen! - 06.06.2016

Appen passer for både barn, vokse og turister. Foto: Rolf WangsholmMaritime Bergen, Bergens Sjøfartsmuseum og VilVite har gått sammen og laget Bergens første digitale byguide. Vi synes nemlig at både bergensere og turister skal ha en gratis, reklamefri byguide som viser frem vår stolte maritime historie....

Les mer »

Tørrfisk-symposium under Hansadagene - 02.06.2016

Academia Europea inviterer til et Historisk og Gastronomisk Tørrfisk-symposium under Hansadagene i Bergen.Tid:   Lørdag 11. juni kl. 09:30-17:00Sted: Bryggens MuseumSymposiet legger vekt på tørrfiskens historiske, kulturelle og levende kulinariske rolle i Europa fram til i dag. Bergen og Hordaland er blitt medlem av UNESCO kreative...

Les mer »

Etterudanningstilbud ved UiB - 26.05.2016

Vi vil gjerne informere om noen av UiB sine videreutdanningstilbud, som kan være aktuelle for våre medlemmer: Se ellers alle UiBs videreutdanninger på www.uib.no/evu   Språk – nettstudier på deltid høsten 2016. Søknadsfrist 1. august Spansk – innføringskurs og flere ulike påbygningskurs, med vekt på Latinamerika...

Les mer »

StormGeo lanserer GridWatch - 19.05.2016

Hjelper nettselskaper å sikre strømforsyningPressemelding, Bergen, 19. mai 2016 Værselskapet StormGeo lanserer i dag GridWatch, det nyeste tilskuddet av produkter innen varslingstjenester for det profesjonelle markedet. Med GridWatch kan nettselskaper proaktivt planlegge opptil 10 dager frem i tid med ekstra støtte fra meteorologer. GridWatch vil hjelpe el- og...

Les mer »

Bybaneoperatøren Keolis får internasjonal likestillingssertifisering - 12.05.2016

Som første transportselskap i verden, ble Keolis i slutten av februar sertifisert som GEEIS-arbeidsplass. GEEIS-sertifiseringen er et globalt initiativ som står for «Gender Equality European & International Standard», og er en anerkjennelse til arbeidsplasser som jobber aktivt for likestilling og mangfold i sin organisasjon. Keolis Norge, som drifter Bybanen i...

Les mer »

Bergensk biletteventyr - 04.05.2016

TicketCo er nytt medlem i Bergen Næringsråd. Det bergenske billettselskapet har opplevd en eventyrlig vekst siden oppstarten for fem år siden, og er i dag den fremste utfordreren til markedslederen Ticketmaster i det norske markedet. "Events made easy” er misjonen til TicketCo, og alle som har hatt befatning med billettmarkedet...

Les mer »

Bli med på sykkeltur med Thor Hushovd! - 04.05.2016

Bli med Thor Hushovd på sykkeltur og vinn en tur til Tour de France! Dato: 21. mai kl. 11.00 Start og mål: Sandslihallen, Sandsli  Vi sykler i et tempo som passer alle og man kan...

Les mer »

 
RSS  |  Sideoversikt
Membership Software by APT