Husk meg?
Har du glemt ditt passord?
Bli medlem

Inn i et mer optimistisk år?

Published 12.01.2017, AT 12:00

Fra venstre: Steinar Hauge fra HolbergFondene, Kari Aarbakke fra Eminent People og Trond Tepstad fra Tryg.

Medlemmene i Bergen Næringsråd var pessimistiske for finansmarkedets utvikling i 2016, men utfallet viste seg å bli bedre enn de trodde.

Finansielle utsikter for 2017
I samarbeid med DNB ble det i dag presentert prognoser og forventninger til den finansielle utviklingen for 2017. En av de som delte synspunktene med medlemmene var Svein Rune Jordheim fra DNB Markets Bergen. Han mener det også i 2017 er høy markedsøkonomisk risiko, i tillegg til hvordan vi beveger oss fra "stagnasjon til trumpflasjon" med den påtroppende amerikanske presidenten Donald Trump.

Hogne Tyssøy fra Holbergfondene fortalte hvordan han tror aksjemarkedene i 2017 vil se ut. Blir det "boom eller bust?" "Vi bør være optimistiske for Norges fremtid siden vi har "et hav av muligheter", påpekte Tyssøy.


Tippekonkurransen
Tradisjonen tro tipper deltakerne hvordan de tror finansmarkedene vil utvikle seg kommende år.
Medlemmene av Bergen Næringsråd fremstår som litt mer pessimistiske i forhold til hvordan den økonomiske utviklingen faktisk ble i 2016. Derimot kunne de bidra med en nærmest kirurgisk presisjon når det gjaldt tipping av nedbør: de bommet med bare 100mm på ett år.

Pallen:
Sagt om vedkommende som ble nr 3:. En mann som har stålkontroll på det norske aksjemarkedet, inkludert de lokale selskapene. Sliter litt når det handler om fotball og det amerikanske aksjemarkedet. Ellers jevnt over bra.
Om vedkommende som ble nr 2. En mann som ser ut til å ha kunnskap om det meste bortsett fra det amerikanske markedet. Hevder seg i toppen på de fleste spørsmål, og treffer spesielt bra på oljepris og nedbør.
Om vedkommende som vant: Vinneren er en dame som svarer jevnt over bra på det meste. Korrekt svar på rente og arbeidsledighet, tippet gull til Brann og er tett på både dollarkurs, oljepris og nedbør.

Pallplasseringene i tippekonkurransen ble Kari Aarbakke fra Eminent People på første, Trond Tepstad fra Tryg på andre og Steinar Hauge fra Holbergfondene på tredje. Vi gratulerer!

Alle presentasjonene fra møtet finner du her  export news to RSS

Articles Per Page:

Hyssingen Produksjonsskole feiret 2-års jubileum - 25.01.2017

Hyssingen Produksjonsskole feiret 2-års jubileum 24. februar, og inviterte til åpen dag med ulike kulturelle innslag, omvisninger og prestasjoner av de ulike verkstedene.

Les mer » 
RSS  |  Sideoversikt
Membership Software by APT