Husk meg?
Har du glemt ditt passord?
Bli medlem

Innspillsmøte med Hordalandsbenken

Published 04.11.2016, AT 12:00

Fjerning av formuesskatt, opprettholde TV 2 i Bergen, infrastrukturmidler og statlige arbeidsplasser til Bergen var tema da styret i Bergen Næringsråd møtte Hordalandsbenken.

Styret i Bergen Næringsråd og styret i NHO Hordaland hadde denne uken sitt høstmøte med Hordalandsbenken på Stortinget.  I dette møtet er det forslagene i statsbudsjettet som er hovedtema, men også andre viktige saker for regionen ble diskutert.

Skatt
Justeringen nedover på selskapsskatten (nå til 24%) er positiv for bedriftene.  Formuesskatten justeres for lite, og vårt innspill er at formueskatten bør fjernes helt.  Forslaget om finansskatt slår svært negativt ut for våre bedrifter, og anbefalingen vår er at den ikke bør gjennomføres slik regjeringen har tenkt.  Det er også merkelig at regjeringen vil innføre høyere skatt på vannkraftverk kombinert med økt satsing på fornybar energi. Dette skurrer og gir merkostnad på ren energi.

Samferdsel
De fleste av regionens prosjekter er omtalt i statsbudsjettet. I møtet ble det spesielt fremhevet at Sotrasambandet nå må i gang. Politikerne ble også oppmodet til å presse på for at Bergen og samferdselsdepartementet snarest får på plass en bymiljøavtale. Dette er avgjørende for at byen skal få på plass de store kollektivutbyggingene som er planlagt.

Øst-Vest-traseer ble også et tema, der Bergen Næringsråd understreket betydningen av at det kommer på plass tunneler under Hardangervidda. Vi er sterkt uenig i Hordaland fylkeskommune sin løsning med bare å satse på E 134, og understreket betydningen av at det også blir en hovedtrase langs RV7.

Det ble også understreket av både NHO og Bergen Næringsråd at vi ønsker et CO2-fond for næringslivet som kan bidra til et raskere skifte fra fossile til fornybare drivstoff for nyttekjøretøy.

Løsning for TV 2
Stortinget har krevd at det legges til rette for en kommersiell allmennkringkaster i Bergen.  Kulturministeren har lovet at det skal komme en melding som ivaretar dette nå før jul. I tillegg til den viktige allmennkringkasterfunksjonen, har TV2 også gitt betydelige næringsmessige ringvirkninger i Bergen. Det ble i møtet lagt fram nye tall fra NCE Media som dokumenterer denne virkningen.  Bergen Næringsråd understreket at det forventes at politikerne bidrar til en løsning som sikrer at TV2 og medieklyngen forblir i Bergen.

Helse
Regjeringen ønsker å bygge ett nytt senter for partikkelstråling i Norge. Bergen Næringsråd understreket at dette er mot alle ekspertrådene, og at det er skuffende at regjeringen ikke følger anbefalingene om to sentre, ett i Bergen og ett i Oslo. Dersom budsjettforhandlingene konkluderer med ett senter, bør Bergen velges. I Bergen finnes det allerede investorer som har avsatt 270 mill kr til en slik senter.

Kulturnæringskontor
Kulturrådet har på oppdrag fra Kulturdepartementet foreslått å opprette et eget kontor som skal forvalte Kulturrådets satsing på kulturnæringsområdet. Det er besluttet at kontoret skal lokaliseres utenfor Oslo.  Bergen Næringsråd mener dette kontoret må legges til Bergen og kan gi verdifulle kompetansearbeidsplasser og bidra til å styrke kulturklyngen vår. Bergens tilfang av fagfolk, kunnskap og miljøer vil være vårt fortrinn og kan styrke det nasjonale kontoret. Bergen har et bredt og aktivt kulturliv, og særlig innenfor tre områder er vi nasjonalt ledende og globalt sterke: Musikk, dataspill og medieteknologi.

Kulturminister og Næringsminister har varslet at de 15. november vil arrangere en ‘audition’. Kommuner som mener de har kompetanse til å være hjemby for kontoret vil da få mulighet til å presentere seg.  export news to RSS

Articles Per Page:

Høstens godbiter står i kø - 14.08.2017

Fintech, bompenger, formuesskatt, digitalisering, vekstskapere, økonomiske utsikter - og hagefest! Godbitene står i kø på Bergen Næringsråds møtearena i høst.

Les mer »

Vil gjøre Norge ledende på fintech - 10.08.2017

Mer enn 20 sentrale virksomheter har etablert foreningen «Finance Innovation» i Bergen. Foreningen hadde sitt første formelle styremøte i dag.

Les mer »

Skal kåre Årets Unge Ledertalent - 28.06.2017

Adecco og Bergen Næringsråd har inngått avtale om å samarbeide om en ny ledelseskonferanse der kåring av Årets Unge Ledertalent er én av begivenhetene.

Les mer »

Hidden champion - 27.06.2017

Bergen har mange spennende bedrifter som er lite kjent for folk flest. Visste du at det på Nyborg i Åsane ligger et spennende shippingselskap med over 30 skip?

Les mer »

Skal bedre omdømmet og øke rekrutteringen - 21.06.2017

Med olje- og energiministeren på plass, lanserte ressursgruppe Olje & Gass og samarbeidspartnere et nytt prosjekt for å nå ungdommer i videregående skole.

Les mer »

Planlegg nå - og bli med på folkefesten! - 06.06.2017

Sykkel-VM 16.- 24. september byr på utfordringer, men også mange muligheter.

Les mer »

Siste sjanse for Digitaliseringsskole - 24.05.2017

Fredag 2. juni starter kull 2 på Digitaliseringsskolen. Skolen er fulltegnet, men det kan bli noen ledige plasser. Meld deg på nå hvis du vil ha plass.

Les mer »

Støtteordningene må forenkles - 23.05.2017

Næringslivet ønsker seg bedre oversikt over støtteordninger og forenklet saksbehandling når de skal satse internasjonalt.

Les mer »

Vil beholde flere kvinner - 23.05.2017

Et nytt mentorprogram for kvinnelige talenter skal bidra til at flere kvinner blir værende i advokat- og konsulentselskapene og dermed øke kvinneandelen i ledende posisjoner.

Les mer »

Vil beholde flere kvinner - 23.05.2017

Et nytt mentorprogram for kvinnelige talenter skal bidra til at flere kvinner blir værende i advokat- og konsulentselskapene og dermed øke kvinneandelen i ledende posisjoner.

Les mer »

Svak fremgang, men langt til toppen - 16.05.2017

En ny undersøkelse viser at planprosessene i Bergen kommune oppleves som svakt forbedret. Det er likevel langt frem til toppen og andre norske storbyer.

Les mer »

Revidert: Positivt for forsknings- og kulturbyen - 11.05.2017

Regjeringens forslag til revidert statsbudsjett styrker forsknings- og kulturbyen Bergen. Det foreslår også positive insentiver for investeringer i nye selskaper.

Les mer »

Tusen havforskere går sammen - 11.05.2017

I revidert statsbudsjett foreslår regjeringen å slå sammen Havforskningsinstituttet og NIFES – Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Fra 1. januar 2018 vil nær tusen havforskere være samlet – etter hvert også under samme tak.

Les mer »

Stor stemning på rekrutteringsdagen - 08.05.2017

Spenningen var til å ta og føle på da arbeidsgivere skulle møte sine utvalgte trainee-kandidater for første gang på Trainee Vest sin rekrutteringsdag mandag.

Les mer »

Mulighetsbanken åpnet - 08.05.2017

- Èn arbeidsledig er èn for mye, så byrådsleder Harald Schjelderup da Mulighetsbanken ble åpnet mandag formiddag. Mulighetsbanken skal være et møtested for arbeidssøkende i Bergen og omegn.

Les mer »

Den eneste veien er oppover - 05.05.2017

Hun er mer enn gjennomsnittlig opptatt av teknologi og vet hvor det finnes 1300 milliarder som kan brukes til veibygging. Møt Lisbet Nærø, ny styreleder i Bergen Næringsråd.

Les mer »

E16: Lovet 2022, håper på 2021 - 05.05.2017

Fra scenen under ØstVest-konferansen torsdag, lovet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen oppstart på arbeidet med E16 i 2022. Venstres Terje Breivik ba hordalendingene legge ytterligere press på ham selv og regjeringen.

Les mer »

Samarbeidet med Kina videreføres - 27.04.2017

En forretningsdelegasjon fra Bergens kinesiske vennskapsby, Dalian, møtte i dag representanter fra Bergen Næringsråd. Møtet var svært positivt, og det ble undertegnet en avtale om samarbeid mellom næringslivets representanter i de to byene.

Les mer »

Nytt styre i Bergen Næringsråd - 24.04.2017

På generalforsamlingen i Bergen Næringsråd i kveld ble Lisbet Nærø, adm. direktør i Fana Sparebank valgt til ny styreleder etter Ole-Eirik Lerøy.

Les mer »

Her er vår Årsrapport for 2016 - 23.04.2017

I dag er det generalforsamling i Bergen Næringsråd. I årsrapporten finner du alle de viktigste sakene vi jobbet med i 2016.

Les mer »

Master om Samspill - 18.04.2017

Spiller offentligheten og næringslivet på lag for å integrere innvandrere, og skape nye arbeidsplasser? Når Johanne Vaagland er ferdig med sin mastergrad våren 2018 vil vi ha økt kunnskap om hvordan dette samspillet fungerer.

Les mer »

Stor rift om plassene i Trainee Vest - 03.04.2017

Bergen Næringsråds Trainee Vest-program har presentert et rekordstort antall stillinger og fått rekordmange søkere. Over 800 kandidater har meldt sin interesse, men kun 18 heldige slipper gjennom nåløyet.

Les mer »

Populær digitaliseringsskole - 28.03.2017

Digitaliseringsskolen som starter opp på fredag er fulltegnet med lang venteliste. Bergen Næringsråd setter derfor opp en ny skole med oppstart 2. juni. Meld deg på her.

Les mer »

Velger fire hovedveier øst-vest - 20.03.2017

-Ja takk til alt er ingen avklaring, og det høres ut som Hardangervidda skal bli en ren sommervei. Dette er en innstilling som ikke avklarer noe som helst.

Les mer »

Bergen Carbon Solutions vant SPIR-prisen - 16.03.2017

SPIR-prisen 2017 er tildelt Bergen Carbon Solutions. Selskapet har utviklet en metode som gjør det mulig å tjene penger på CO2-fangst. Prisen ble delt ut under Fornybarkonferansen denne uken.

Les mer »

Følg Fornybarkonferansen live! - 15.03.2017

Følg konferansen direkte fra Clarion Hotel Edvard Grieg i dag.

Les mer »

Warnckes åpning av Fornybarkonferansen - 15.03.2017

Bergen Næringsråds adm. dir. Marit Warncke åpnet onsdag Fornybarkonferansen, den syvende i rekken. Les hennes åpningsinnlegg her.

Les mer »

Fortidens praktverk kartlagt - 13.03.2017

Bergen Næringsråd eier mye flott kunst i form av malerier, møbler og inventar. Et møysommelig arbeid har resultert i at alt nå er dokumentert, kategorisert og taksert.

Les mer »

Fire råd til regjeringen - 06.03.2017

Vi vil påstå at Hordaland kommer godt ut i Nasjonal transportplan, men det er behov for raskere oppstart.

Les mer »

Hordaland NTP-vinner - 28.02.2017

Regjeringen innfrir alle de 4 hovedkravene fra Hordaland i kommende Nasjonal transportplan (NTP).

Les mer »

4 prioriterte samferdselsprosjekt - 20.02.2017

Hordaland la fram regionens fire prioriterte samferdselsprosjekt på Stortinget denne uken; Sotrasambandet, byvekstavtale, E 16 og E 39.

Les mer »

Flere nyheter på Møtearenaen i år - 16.02.2017

Bergen Næringsråds arrangementer har hatt en pangstart i det nye året. I løpet av den siste måneden har over 2.000 personer vært innom møtearenaen. 2017 byr på flere spennende nyheter.

Les mer »

Full fart for Ressursgruppe Digitalisering - 14.02.2017

Det blir full fart for digitalisering fremover med Bergen Næringsråds nye ressursgruppe. Se hvem som sitter i den nye gruppen.

Les mer »

Ressursgruppenes hovedsaker - 07.02.2017

Bergen Næringsråds ressursgrupper har presentert sine hovedsaker for styret i næringsrådet. Styret er imponert over den store aktiviteten som gruppene skaper.

Les mer »

Sett fart på bedriften! - 06.02.2017

Arbeidstakeres trivsel og tilhørighet til bedriften er essensielt for at bedrifters virksomhet skal gå godt!

Les mer »

Norske ledere skjønner ikke viktigheten av digitalisering - 01.02.2017

Kun 2 % av lederne i norske bedrifter skjønner viktigheten av digitalisering for bedriftens videre overlevelse. – Det er utrolig viktig at ledere holder seg oppdatert på det som skjer digitalt for å holde seg konkurransedyktige, mener Eirik Andreassen, rådgiver i prosjektet Digital Norway

Les mer »

Hyssingen Produksjonsskole feiret 2-års jubileum - 25.01.2017

Hyssingen Produksjonsskole feiret 2-års jubileum 24. februar, og inviterte til åpen dag med ulike kulturelle innslag, omvisninger og prestasjoner av de ulike verkstedene.

Les mer »

Populær møtearena - 18.01.2017

Over 12.000 deltakere var innom arrangementene til Bergen Næringsråd i fjor. Konferansene samler flest folk, men også frokostmøtene på Grand er svært godt besøkt.

Les mer »

Nye studenter på plass - 13.01.2017

I vår er to nye studenter fra UiB på plass som praksisstudenter i Bergen Næringsråd. Begge studerer sammenlignende politikk og er veldig spente på semesteret som kommer.

Les mer »

Inn i et mer optimistisk år? - 12.01.2017

Medlemmene i Bergen Næringsråd var pessimistiske for finansmarkedets utvikling i 2016, men utfallet viste seg å bli bedre enn de trodde.

Les mer »

Trainee Vest, - en gavepakke til bedriftene! - 11.01.2017

Bergen Næringsråd søker bedrifter som vil være med i Trainee Vest programmet i 2017. Trainee Vest ble etablert i 2008 av Studentsamskipnaden i Bergen. I 2016 overtok Bergen Næringsråd det vellykkede programmet.

Les mer »

Vestlandet står midt i omstillingen - 04.01.2017

Vestlandet sliter fortsatt, det går så det suser i Trondheims- og Osloregionen, men pilene peker i riktig retning også her vest. Unntaket er petroleumsnæringen.

Les mer »

Viktig steg for marin klynge i Bergen - 03.01.2017

Samlokalisering av marin forskning og forvaltning har vært tema i RG Marin i Bergen Næringsråd i flere år, og noe Bergen Næringsråds administrasjon og styre har jobbet for.

Les mer »

Hvem fortjener SPIR-prisen 2017? - 13.12.2016

Hvem bør få klimateknologi- og fornybarprisen SPIR 2017? Send inn nominasjon innen 15. januar. Vinner kåres under Fornybarkonferansen i Bergen.

Les mer »

Ingrid Agasøster er årets Sunniva - 08.12.2016

Ingrid Agasøster i Vizrt er kåret til årets Sunniva. Prisen ble delt ut under Bergen Næringsråds tradisjonelle julelunsj fredag.

Les mer »

Står sammen om Vestlandet - 05.12.2016

En styrket Vestlandsregion er et verktøy for et bedre og sterkere Norge. Visjonen om Vestlandsregionen bundet tett sammen, er en visjon verdt å stå sammen om, skriver næringsforeningene på Stord og i Stavanger-, Haugesund- og Bergensregionen i felles høringsuttalelse.

Les mer »

Auksjon for Bergen Næringsråd - 05.12.2016

Restaurantvirksomheten i Ricks-stuene i Veiten 3 er for lengst avsluttet, og lokalene skal nå ryddes. Flotte gamle malerier, møbler og annet inventar vil auksjoneres bort 7. desember kl 18:00.

Les mer »

- Havet er fremtiden! - 23.11.2016

Utenriksminister Børge Brende var tydelig på at verdiskaping fra havnæringene blir viktig for Norges fremtid under dagens dialogmøte i Bergen Næringsråd.

Les mer »

Økt samarbeid om mangfold og integrering - 23.11.2016

Bergensregionen møter på lik linje med resten av Norge og Europa utfordringer med å integrere flerkulturelle grupper. Gjennom vår nyopprettede Ressursgruppe Mangfold og Inkludering og økt samarbeid med offentlige aktører er målet en raskere og bedre integrering i arbeidslivet.

Les mer »

Vimond Media Solutions fikk Villsauen 2016 - 21.11.2016

Næringsminister Monica Mæland delte ut Hordalands internasjonaliseringspris under Årsmiddagen til Bergen Næringsråd 18. november.

Les mer »

Raftostiftelsen hipset - 19.11.2016

Raftostiftelsen ble hipset på Årsmiddagen, mens Gunnar Gran og Jan Thore Urheim ble tildelt hederstegn.

Les mer »

Det Glade Budskap - 18.11.2016

Bergen Næringsråd har i 2016 delt ut til sammen 365.000 kroner fra ulike legat og fond. 360 000,- av disse tildeles Hyssingen Produksjonsskole.

Les mer »

- Må ta ansvar - 18.11.2016

- Næringslivet må ta ansvar, være en stabiliserende faktor og bidra til positiv endring og utvikling, sa styreleder Ole-Eirik Lerøy i sin åpningstale på Årskonferansen.

Les mer »

- Sats knallhardt på utdanning - 18.11.2016

- Selskaper som driver bærekraftig har i snitt bedre avkastning enn de som ikke driver bærekraftig, sa Martin Bech Holte, leder for McKinsey i Norge, på Årskonferansen.

Les mer »

Forskere vant Idékonkurransen - 18.11.2016

Professor Mustafa og hans forskergruppe vant i dag "Idékonkurransen 2016". Prisen ble delt ut av næringsminister Monica Mæland på Årskonferansen til Bergen Næringsråd.

Les mer »

- Bergen er havbyen - 18.11.2016

Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, sier FNs bærekraftsmål nr. 14, «Liv under vann», er en gave til norsk næringsliv og mener ingen i verden er bedre posisjonert enn Bergen.

Les mer »

Time to step up! - 17.11.2016

- Jeg håper Årskonferansen vil løfte oss opp fra hverdagens mange utfordringer, gi oss perspektiv og glimt av fremtiden, sier adm. direktør Marit Warncke før fredagens konferanse.

Les mer »

Bærekraftsuniversitetet - 16.11.2016

FNs bærekraftsmål passer Universitetet i Bergens strategi som hånd i hanske, mener UiBs rektor. - Få andre institusjoner enn universitetene kan angripe verdens utfordringer med den bredden som er nødvendig.

Les mer »

Vår suksess finnes i havrommet - 16.11.2016

- Norge er verdens tiende største land hvis vi inkluderer havrommet. Her ligger ressurser og et potensial som krever at vi tar lederskap for å kapitalisere på havrommet i fremtiden, sier regionsleder Geir Inge Lunde i PwC.

Les mer »

Samfunnsansvar ligger i røttene våre - 16.11.2016

Sparebanken Vest vil øke sitt samfunnsansvar i årene fremover. De vil bidra til økt kunnskap, økt omstilling og et bedre liv for vestlendingene.

Les mer »

Prøv selvkjørende buss! - 15.11.2016

Fredag og lørdag kan alle i Bergen få teste en elektrisk selvkjørende buss.

Les mer »

Ni av ti unge vil jobbe for ansvarlige bedrifter - 14.11.2016

Bærekraft og samfunnsansvar er veldig viktig for unge i næringslivet viser en fersk undersøkelse utført av de unge næringslivsnettverkene i Bergen.

Les mer »

Næringslivet, den nye aktivisten - 11.11.2016

Av alle FNs 17 bærekraftsmål er det målet om å oppnå mindre ulikhet som har minst fremgang. I alle verdens regioner fortsetter ulikhetene å øke. Det gir en ustabil verden, og det er «bad for business».

Les mer »

Bærekraft og business - 10.11.2016

Den 9. august var årets ”overshoot day”, dagen da vi hadde brukt opp klodens fornybare naturressurser dette året. Resten av året lever vi på lånt naturkapital. Hva kan din bedrift gjøre med det?

Les mer »

1 million historier om vår fremtid - 08.11.2016

Johann Olav Koss jobber hver dag for å gi barn og unge over hele verden en bedre fremtid gjennom lek, idrett og god utdanning. Møt ham på Årskonferansen 18. november.

Les mer »

Livsstilsykdommer er den største trusselen mot folkehelsen - 28.10.2016

At alle kan leve friske og sunne liv er en forutsetning for å oppnå bærekraftig utvikling. På Årskonferansen 18. november kan du høre mer om hvordan næringslivet kan bidra til å oppfylle FNs bærekraftsmål.

Les mer »

Stort potensiale i helsenæringen - 25.10.2016

Helsenæringen er i kraftig vekst, og stadig flere bedrifter arbeider med helserelaterte prosjekter. Likevel er det flere utfordringer i skjæringspunktet mellom det offentlige og private, før næringen kan slå ut i full blomst.

Les mer »

Veikart for fossilfri transport - 24.10.2016

Bergen ligger godt an til å bli fossilfri i 2030. Vårt veikart overoppfyller kommunens grønne plan. Se kortversjonen av vår tiltaksplan.

Les mer »

Sammen for en bedre morgendag - 10.10.2016

Statsminister Erna Solberg oppfordret til tålmodighet, nytenkning og djervhet i sin Lehmkuhlforelesning. 18. november kommer hun til Årskonferansen for å snakke om de samme temaene.

Les mer »

Time to step up - 07.10.2016

I fjor ble FNs medlemsland enige om 17 globale, felles mål for en bærekraftig utvikling frem mot 2030. Bærekraftsmålene ser miljø, økonomi og sosial utvikling i sammenheng, er ambisøse og stiller store krav til oss alle – også næringslivet.

Les mer »

Statsbudsjettet 2017: Bedre vilkår for næringslivet - 06.10.2016

Regjeringens forslag til statsbudsjett inneholder en rekke tiltak som imøtekommer innspill fra Bergen Næringsråd, men det er ikke alt vi er like tilfredse med. Her er vår kommentar til statsbudsjettet. 

Les mer »

Business is where human rights started - 06.10.2016

I et stadig mer globalisert marked, står også næringslivet i Bergen overfor utfordringer som korrupsjon og brudd på menneskerettigheter. - Det er viktig at næringslivet presser på for å få på plass et fast internasjonalt lovverk for sosialt samfunnsansvar, mener John Morrison, adm. direktør for Institute for Human Rights and Business.

Les mer »

Nominer kandidater til Sunnivaprisen - 05.10.2016

Sunnivaprisen deles ut til en kvinnelig leder under Bergen Næringsråds årlige julelunsj. Vi ønsker kandidater til prisen for 2016.

Les mer »

Hvem bør bli årets Villsau? - 04.10.2016

Hordalands internasjonaliseringspris Villsauen skal deles ut for tolvte gang under Årskonferansen 18. november. Hvem mener du fortjener prisen? Næringslivet i Bergen oppfordres nå til å komme med kandidater. Hordalands internasjonaliseringspris – Villsauen – er et samarbeid mellom Hordaland fylkeskommune og Bergen Næringsråd. Initiativtakerne ønsker med prisen...

Les mer »

Innovasjon er veien videre - 03.10.2016

FNs bærekraftsmål opptar i stor grad den yngre generasjonen. Sosial likhet, klimavennlig drift og et bredere samarbeid på tvers av sektorer er det sentrale for den yngre generasjonen - noe bedrifter må innrette seg etter for å lykkes.

Les mer »

Norges gullæra er over - 28.09.2016

Norges gullæra er over, men likevel er de økonomiske utsiktene gode. Til tross for usikkerhet i oljebransjen viser tall at oljeformuen aldri har vært større.

Les mer »

Fortetting, byspredning og forutsigbarhet - 22.09.2016

Byrådets fortettingsstrategi for byutvikling var oppe til debatt da «Strategisk temakartet BERGEN 2030» ble diskutert. Temakartet tegner opp syv fortettingsområder for byutvikling og syv områder for næringsareal til lager og industri.

Les mer »

Årskonferansen 2016 - 21.09.2016

Årskonferansen tar i år utgangspunkt i FNs 17 bærekraftmål. Målene er en klar bestilling til verdens ledere innen politikk og næringsliv.

Les mer »

Lederskrifte i ressursgruppe Fornybar Energi - 14.09.2016

Rune Birkeland går av som leder for ressursgruppe Fornybar Energi. Ingrid Von Streng Velken overtar som ny leder for gruppen.

Les mer »

Grønne transporttiltak for Bergensområdet - 08.09.2016

Bergen Næringsråds Ressursgruppe Transport la i dag frem en plan med en rekke tiltak for å gjøre Bergensområdet fossilfritt innen 2030.

Les mer »

Volvo bretter opp ermene - 08.09.2016

Volvo introduserer nye alternativer til de tradisjonelle drivstoffene og grønnere, mer effektive trailere.

Les mer »

Fremtiden er lys for IKT-bransjen - 06.09.2016

IKT-bransjen i Hordaland vokser viser en omfattende kartlegging gjort av Bergen Næringsråds Ressursgruppe Digitalisering.

Les mer »

Ringvei Øst må på plass - 30.08.2016

I leder i BA 26.08 snakker avisen ned og prøver å skrinlegge Ringvei Øst. Det kan ikke stå uimotsagt, for BAs innspill er helt feil retning å gå om vi skal løse trafikkutfordringene i Bergensregionen

Les mer »

Vi står overfor en ny verden som påvirker næringslivet - 25.08.2016

Tidligere sjefsøkonom i Handelsbanken, Knut Anton Mork, mener at utviklingen de siste årene beveger seg mot det han kaller en "ny verden". Brexit og Trump er blant de nye og uforutsette utfordringene vi står ovenfor i verdenssamfunnet.

Les mer »

Elektrisk buss uten sjåfør kommer til Bergen - 25.08.2016

I høst kan bergensere stifte bekjentskap med en førerløs elbuss.

Les mer »

Vegvesenet anbefaler Ringveg Øst - 24.08.2016

Onsdag 24. august la Statens Vegvesen frem sin utredning om Ringveg Øst og E39 utenom Bergen sentrum. Vegvesenets anbefaling er i tråd med innspillene fra Bergen Næringsråd.

Les mer »

To nye studentpraktikanter på plass - 22.08.2016

Høstens nye studentpraktikanter, Frida og Erffan, har inntatt kontoret. De ser frem til et lærerikt og spennende halvår ved Bergen Næringsråd.

Les mer » 
RSS  |  Sideoversikt
Membership Software by APT