Foredragsholdere

15.09.2022
Jan Christian Vestre
Jan Christian Vestre
Næringsminister (Ap)

Jan Christian Vestre er næringsminister i Norge. Han er jurist fra Universitet i Oslo, og startet sin karriere som politisk rådgiver i AUF i 2009 og som sentralstyremedlem i AUF fra 2010-2012. Har vært politisk rådgiver i kirke, utdannings og forskningskomiteen på Stortinget og for tidligere næringsminister Trond Giske.
Drev i mange år familieselskapet Vestre og ble kåret til årets bærekraftleder av E24 i 2020.

Erna Solberg
Erna Solberg
Partileder, Høyre og stortingsrepresentant

Tidligere statsminister i 8 år, landsmoder og kanskje tidenes Bergenser (i hvert fall i 2002 da hun ble kåret til dette av Bergensavisen). Erna Solberg er blant Norges mektigste kvinner og stjerne i eget parti. Har deltatt i offentlig politikk fra hun som 18-åring ble vara i Bergen bystyre.

Erna Solberg har ledet Høyre i nesten 20 år totalt. Hun er tildelt kommandør av St. Olavs orden og Kong Haralds jubileumsmedalje i 2016. Solberg ledet regjeringen og Norge gjennom den globale koronapandemien.

Julie Wilhelmsen
Julie Wilhelmsen
Seniorforsker, NUPI

Seniorforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt. Hun er Russland-ekspert og en av Norges fremste på sikkerhetsstudier. Utdannet ved UiO og London School of Economics med en doktorgrad i statsvitenskap. Hun jobber med russisk utenriks- og sikkerhetspolitikk og radikalisering av Islam i Europe og Asia. Har tidligere jobbet ved forsvarets forskningsinstitutt, har vært medredaktør for tidskiftet internasjonal politikk, og medlem av regjeringens ekspertgruppe for forsvaret av Norge. Jobbet i 2019-21 som ekspert i Cooperative Security Initiative (CSI). 

Sverre Diesen
Sverre Diesen
General/Sjefsforsker, Forsvarets Forskningsinstitutt

Sverre Diesen har hatt en stor innflytelse på norsk militær planlegging, både som forsvarsjef og som samfunnsdebattant. Han kan vise til en lang og erfaringsrik karriere fra det norske forsvaret.

I tillegg til militær utdannelse på høyeste nivå er han utdannet som sivilingeniør ved NTH. Han har tjenestegjort blant annet i garden, brigaden i Nord-Norge, og fungert som jegertropp sjef og geværkompanisjef. I 1987 var han major ved forsvarets forskningsinstitutt og fra 2005-2009 Norges forsvarssjef.

Michael Simmelsgaard
Michael Simmelsgaard
COO, Rambøll

Michael Simmelsgaard er Chief Operating Officer for det danske verdensomspennende Rambøll.

Han har lang bakgrunn fra internasjonal energiindustri og leder i Rambøll et team på 1800 eksperter fordelt på 14 forskjellige land.

Simmelsgaard har erfaring med energi fra Rambøll, Vattenfall, Dong Energy og Siemens Wind Power. I Rambøll jobber han med å transformere energisektoren mot en mer bærekraftig omstilling.

Øystein  Thøgersen
Øystein Thøgersen
Rektor, NHH

Øystein Thøgersen er rektor ved NHH og en av Norges fremste makroøkonomer.

Har vært professor ved NHH fra 2004, og satt i flere år i styret til Norges bank. Har vært medlem og leder av en rekke offentlige ekspertutvalg, blant annet utvalget som ga råd om investeringsstrategi til det norske Oljefondet.

Øystein Dørum
Øystein Dørum
Sjefsøkonom, NHO

Øystein Dørum er sjefsøkonom i NHO. Han er autorisert finansanalytiker og utdannet ved Universitet i Oslo og London School of Economics. Frem til 2016 var han sjefsøkonom i DnB Markets. Han har også erfaring fra finansdepartementet, Sparebanken NOR og EU-kommisjonen.  

Runa Sandvik
Runa Sandvik
Cyberekspert

Runa Sandvik er en av verdens fremste eksperter på hacking og datasikkerhet. Hun har vært datasikkerhetsansvarlig i New York Times og Forbes.

Hun har jobbet i London som utvikler for The Tor Project for å få frem programvare som lar brukerne surfe anonymt på nettet. Dette er spesielt viktig for journalister som jobber mot lukkede kilder/land.

Sandvik er spesielt kjent for å ha demonstrert hvor enkelt det er å hacke og avfyre en rifle 

Hun bor nå i Washington og jobber for Freedom of the press Foundation og holder foredrag om digital sikkerhet og kildevern.

Mikael Genberg
Mikael Genberg
Kunstner & Entreprenør

Mikael Genberg er mannen som gjør det umulig mulig, og som snur verden opp-ned.
Den svenske kunstneren og entreprenøren tenker utenom boksen, er iderik, og gjennom nettverk i maktens korridorer har han realisert prosjekter andre mener er galmannsverk.

Eller hva tenker du om et hotell i en foss eller et hus på månen?

Inspirator og motivator som kjenner maktens korridorer.

Deeyah Kahn
Deeyah Kahn
Prisbelønt filmskaper

Deeyah Kahn er filmskaper som to ganger har vunnet den prestisjefylte Emmy prisen. Hun er også filmregissør, plateprodusent, sanger og menneskerettighetsaktivist. Hun har grunnlagt produksjonsfirmaet Fuuse, som spesialiserer seg på dokumentarfilm og digitale plattformer. Hun er også grunnlegger av Sisterhood Magazine, som har muliggjort markering av kvinnelig likestilling og rettet søkelyset mot problemer som rammer muslimske kvinner. I 2016 ble hun utnevnt som Good Will Ambassador av UNESCO som aller første nordmann.

Kristin Skogen Lund
Kristin Skogen Lund
Konsernsjef, Schibsted

Kristin Skogen Lund er konsernsjef i Norges største private mediekonsern; Schibsted, som eier både VG, Aftenpost og BT og store svenske aviser.

Skogen Lund har lang erfaring med ledelse i stillinger som konserndirektør i Telenor, adm dir i Aftenposten og adm.dir og president i NHO.

Hun har to ganger vært  kåret som Norges mektigste kvinne av Kapital.

Kjetil Hove
Kjetil Hove
Konserndirektør, Utforskning og produksjon Norge

Kjetil Hove er siv.ing fra NTNU og nå med stilling som konserndirektør for Equinors aktiviteter på norsk sokkel: Han sitter i konsernets ledergruppe.

Han har jobbet i Equinor fra 1991 i ulike sentrale lederposisjoner.

Hove har tidligere vært landsjef for Equinor i Brasil i 3,5 år. Karrieren startet i Norsk Hydro med ulike stillinger innen leting, feltutbygging og drift.