Noen av årets foredragsholdere

Maria  Strömme
Maria Strömme
Professor nanoteknologi, Uppsala Universitet

Maria er professor i nanoteknologi ved Uppsala Universitet i Sverige. Her leder hun en forskningsavdeling på 35 forskere som utvikler nanomaterialer med nye egenskaper.

Strömme er forfatter av over 300 publikasjoner og oppfinneren bak mer enn 40 patenter. Hun er dessuten kvinnen bak det banebrytende selskapet Disruptive Materials AB, som utvikler innovative produkter og løsninger basert på avanserte materialteknologier. Strömme ble kåret til «Årets kvinne» i Sverige i 2016 og gjorde seg særlig bemerket som Keynote speaker i Davos i 2018.

 

Petter-Børre  Furberg
Petter-Børre Furberg
CEO, Telenor Norge

Petter-Børre er CEO i Telenor Norge. 

Furberg har vært administrerende direktør i Telenors selskaper i Myanmar og Bangladesh. Han har også vært finansdirektør og markedsdirektør i det thailandske datterselskapet Dtac.
Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han er også autorisert finansanalytiker. I tillegg har han tatt et semester russisk på Universitetet i Bergen.

Ladeja Godina  Kosir
Ladeja Godina Kosir
Adm. direktør, Circular Change

Ladeja er grunnlegger og administrerende direktør for Circular Change, den første sirkulære økonomiplattformen rundt Adriaterhavet.

Hun er internasjonalt en anerkjent leder innen sirkulær økonomi i ulike fora, og var finalist i kåringen The Circular Awards / WEF i 2018. Hun er gründer med bakgrunn fra de kreative næringene, og er i dag drivkraften for den sirkulære økonomien i Slovenia og Sentral-Øst-Europa.

Ladeja er styreleder for European Circular Economy Stakeholder Platform (ECESP) i Brussel.

Idar  Kreutzer
Idar Kreutzer
Adm. direktør, Finans Norge

Idar har vært adm. direktør i Finans Norge siden 2012.
Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer har hatt en rekke ulike styreverv, og er i dag styreleder i Aschehoug Forlag og styremedlem ved Universitetet i Oslo. Han er medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board.

I oktober 2018 overleverte Kreutzer sin rapport om tilgangen til risikokapital i Norden, på oppdrag fra Nordisk ministerråd. I juni 2015 til oktober 2016 ledet han regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050.

Han er utdannet siviløkonom fra Norges handelshøyskole.

Hannah Gunvor  Jacobsen
Hannah Gunvor Jacobsen
Investeringsdirektør, Summa Equity

Hannah Gunvor er investeringsdirektør i oppkjøpsfondet Summa Equity.

Hannah Gunvor Jacobsen forlot en trygg jobb for å være med i oppstarten av Summa Equity, et av de første investerings-fondene som tar beslutninger basert på FNs bærekraftsmål. Hun var sentral i å utforme metodikk, og som investeringsdirektør bruker hun den til å analysere hundrevis av selskaper hvert år, for å ta bærekraftige og lønnsomme investerings-beslutninger. 

Summa Equity, som per nå har 13 selskaper i porteføljen, investerer i private bedrifter og får dermed mulighet til å dytte selskapene i en bærekraftig retning, blant annet gjennom styremajoritet.

Bli med på Nattevandring 16. november! Søk "sdgbergen" på Facebook for mer informasjon

Våre konferansepartnere

pwc-høy.png de_bergenske_RGB_80,3x22,6 PNG.png